2019/2020 Tiyatro sezonunda Ekim, Kasım ve Aralık aylarını %90 etkinlik sayısıyla kapatan Tatavla Sahnede Ocak ayında bu oran %100 e ulaştı…

Tatavla Sahne’nin Ocak Oyunları ve programları:

Tatavla Sahne ocak bb

Tatatavla Sahne yeni yıla 15 farklı ekip, 20 farklı oyun ve 30 gösterimle giriyor. Etkinlik biletlerini Tiyatro Gişesinden, 0 212 233 52 30 numaralı telefonu arayıp rezervasyon yaptırarak alabilirsiniz. Ayrıca elektronik bilet kanalları olan Biletx, Biletinial, Tiyatrolar.com dan da online olarak bilet temin edebilirsiniz. Tatavla Sahne’deki tüm oyunların detaylarını ekteki Aralık ayı programında bulabilirsiniz. Biletler tükenmeden hemen yerinizi alın!!!

“HİTLER’İN BIYIĞI / KOT1 TİYATRO”

 

“Kim özgür iradesiyle kendinden daha güçsüz diye birini öldürebilir? Kim bir çocuğa zarar verebilir Buda? Kim hiç tanımadığı insanlar uğruna, hiç hissedemediği saçma sapan fikirler uğruna, canını, malını feda edebilir? Körkütük bir şeye inanacak kadar irade dışı olabilir? Sence Adolf kendi iradesiyle, sırf bira içmiyor diye Miço’yu öldürebilir mi? Hayır Buda… Kendine insanım diyen hiçbir yaratık bunu yapamaz. Eğer bir güç tarafından kontrol edilmiyorsa…” Henüz çocuk yaşta, annesinin babası tarafından öldürülmesine şahit olan Alperen, zamanla akıl sağlığını yitirerek, insanların maruz kaldığı kötülüklere sebep arar. Babasının hapisten çıkacağını öğrenmesiyle, şizofreni atakları artar ve hayali arkadaşlarıyla kötülüğün kaynağını yok etmeye hazırlanır.

 

Etkinlik Tarihleri: 3 Ocak Cuma Saat: 20.30

Yazan: Ali UYSAL

Yöneten: Elif UYSAL

Oynayan: Ali UYSAL

Resimler: Muhammet KARAKUŞ

Işık, dekor tasarım: Elif UYSAL

Ses, ışık uygulayıcı: Mertkan VURAL

“RİNG / TİYATRO ARK”

İnsan ve para ilişkisini, bireyin çaresizliği üzerinden anlatan ve bu eksende çeşitli sorular sorarak cevaplar arayan, tek perdelik kara komedi.

 

Etkinlik Tarihleri: 4 Ocak Cumartesi Saat: 20:30

                            24 Ocak Cuma Saat: 20:30

Yazan: Çağatay Varol

Yöneten: Ensar Kaplan

Yönetmen Yardımcısı: Mertkan Vural

Proje Kordinatörü: Gamze İngin

Koreografi: Gizem Erdem

Müzik Tasarım: Orhan Enes Kuzu

Işık Tasarım: Hakan Akdağ

Dekor Tasarım: Onur Alagöz

Afiş Fotoğraf: Halil Açıkay

Seslendirme: Can Başak

Oyuncular: Fırat Bozan, Oğuz Cabir Arslan, Servet Oğuzyer, Sinan Boyu

“SERAP / ÜNSÜZLER TİYATROSU”

Hiçbir şeyini kaybetmediği zamanlarda kalmayı her şeyden çok isteyen Umut’un 4 yaşındaki ufaklık benliği 30 yaşındaki bedenine sıkışıp kalmıştır. Yaşadığı hayatın insan kalabalığı içinde kendine kurduğu yalnızlar ülkesi Umut’un mutlu olabildiği tek yer ve yaşamayı bildiği tek hayattır. Ve tüm bunları elinden alacağını bilmeden hayatına pervasızca dâhil olan Serap’ı kahve içmeye davet etmesi şuana kadar verdiği ve vereceği kararların en kötüsüdür.

 

Etkinlik Tarihleri: 5 Ocak Pazar Saat: 19:00

Yazan: Uğur Kılıç

Yöneten: Uğur Kılıç

Kostüm: Ece Nur Erol

Oyuncular: Ece Nur Erol, Uğur Kılıç

“İKİ KADIN / TATAVLA TİYATRO”

 

YENİ OYUN

 

Kadın mı? Erkek mi? Yoksa İnsan mı?

Kafamda yanıtları çok da zor olamayan deli sorular. Ne zaman giydik bu şeffaf fötrleri kafamıza? Ne zaman bir erkgözüyle bakmaya başladık birbirimize hatırlıyor muyuz? Bu köhne dünyanın bir yüzyılında beraber avlanıp beraber savaşırdık. Niye bu kadar ayrı düştük birbirimize? Bizi birbirimize düşman eden kim? Erkekler mi? onları yetiştiren de biz değil miyiz? Biz doğurduk, büyüttük sonra da onların gözleriyle baktık dünyaya. Anlamadık ne zaman oldu bu. Acı çektik, sormadık nedenini, şeffaf fötrlerimizle yargıladık birbirimizi. Hâlbuki ne güzel olabilirdi insan kalabilmek. Değişebilir, değiştirilebilir sorunlar. Sadece biraz farkındalık. Bir yerlerde bir acı varsa görmezden gelemezsin.

 

 

Etkinlik Tarihleri:   6 Ocak Pazartesi Saat: 20:30

                             13 Ocak Pazartesi Saat: 20:30

                             18 Ocak Cumartesi Saat: 20:30

25 Ocak Cumartesi Saat: 20:30

 

Yazan: Fatma Özcan

Yöneten: Semah Tuğsel

Koroograf: Özge Midilli

Müzik: Selim Can Yalçın

Kostum Tasarım: Selçuk Gürışık

Oynayanlar: Bensu Orhunöz , Elif Verit

 ESTRALANYA / TİYATRO YILDIZ

‘’Estralanya’’ bulundukları yere ait olmadığını hissedenlerin, kaçmaya cesaret edenlerin, gülünç ve acıklı hikâyesidir. Ril ve Hiko karanlık bir sokakta onları kovalayanlardan saklanırken, hayallerindeki Estralanya’ya ulaşmak için plan yapmaktadırlar. Ancak beklemedikleri bir sürpriz ile karşılaşırlar. Saklandıkları sokağın kadim sakinleri olan Sisat ve Sisila ile tanışırlar.

 

 

Etkinlik Tarihleri: 7 Ocak Salı Saat: 20.30

 

Yazan: Koray Horasan
Metin Düzenleme: Mahir Ulaş Timur
Yöneten: Mahir Ulaş Timur
Işık Tasarımı-Uygulama: Hakan Özkan
Müzik: Hakan Özkan
Oynayanlar: Aydın Büyükhelvacı, Erdal Devrim Aydın, Ladin Avşar, Özgür Sarıhan

İLK KURŞUN-HASAN TAHSİN / TİYATRO NİL

1888’de Selanik’te başlayıp, 15 Mayıs 1919’da İzmir’de, teslimiyet dayatmasına inat Emperyalizme karşı ilk kurşunu sıkarak, son bulan vatansever bir ömrün hikâyesi…

Kurtuluş mücadelemizin 100. yılını kutladığımız şu günlerde, kutsal mücadelemizin gizli kahramanlarından Osman Nevres’in, bizim bildiğimiz adıyla ‘‘Gazeteci Hasan Tahsin’’ in hayatını anlatan ‘‘İlk Kurşun – Hasan Tahsin’’ adlı oyunumuz kurtuluş tarihimizin kuytuda kalan yönlerine bakmamızı sağlayan, 2 perdelik belgesel nitelikli bir ahde vefa oyunu… Dünü, bu günü ve kendimizi sorgulatmayı amaçlayan oyun, yüz yıllık demokrasi mücadelemizde yolun neresinde olduğumuzu gösterir bir ders niteliğinde…

Yaşar Aksoy’un “Yürekler Selanik” adlı kitabı merkez alınarak yazılan oyunda ayrıca çok sayıda kaynakçadan, “Hasan Tahsin” in kendi yazıları ve mektuplarından ve önemli tarihçilerden yararlanılmıştır. Bizlerin bildiği adıyla “Hasan Tahsin” in ne denli hümanist, sosyalist, milliyetçi, vatanperver bir devrimci olduğu anlatılan oyunda ayrıca İzmir’in işgal edildiği güne dair bu güne dek hiç bilmediklerimizi de sahne üzerinden gözler önüne seriyor.

 

 

Etkinlik Tarihleri:   8 Ocak Çarşamba Saat: 20:30

                      31 Ocak Çarşamba Saat: 20:30

 

Yazan-Yöneten: Özgürefe Özyeşilpınar
Müzik Direktörü: Murat Engin

Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan

Dekor Taasarım: Cenan Bal

Kostün Tasarım: Nilüfer Adman

Efekt Tasarım: Emre Altaç

Oynayan: Özgürefe Özyeşilpınar

“İÇİÇE / BORDERLINE TİYATRO

 

Gerçek hayat hikayesinden esinlenerek kaleme alınan bu oyun, günümüz toplumunda bir kadın olarak var olabilmenin zorluklarını ve iç bunalımını mizahi bir dille anlatmaktadır.
Kendi kimliğiyle çatışmalarını yaşarken bu iletişimsizliğin içinde tek çare olarak kendini farklı göstermeyi ya da diğer bir deyimle talep edildiği şekilde davranmayı seçer. Ama asıl mesele içindedir.

 

 

Etkinlik Tarihleri: 9 Ocak Perşembe Saat: 20:30

16 Ocak Perşembe Saat: 20:30

 

Yazan: Gülşah Gülebenzer
Yöneten: Ceyhun Yağmurlar
Müzik: Fırat Şaka
Oyuncular: Ilgın Bingöl, Nergis Taşyürek, Gökhan Balyemez, Ceyhun Yağmurlar

İNSAN ÇAĞI ( Antroposen Ya Da Kapitalosen ) / TATAVLA TİYATRO

            Tatavla Tiyatro “İnsan Çağı” oyunuyla, yaşadığımız zamanın en önemli sorununu sahneye taşıyor: “Ekolojik Yıkım”.
İnsan eliyle tüketilen ve büyük bir yok oluşa doğru hızla giden Dünyaya karşı, Tatavla Tiyatro’da ‘Acil Durum’ ilan etti. Tiyatronun bütün olanaklarını, küresel iklim krizi ekseninde, 15 kişilik oyuncu kadrosuyla, şarkıları ve danslarıyla sezon boyu seyirciyle buluşturacak tiyatro, bu yıl 50. yaşını kutlayan ve toplumsal olaylarla çocuk tiyatrosu arasındaki ilişkiyi en iyi kuran tiyatrolar arasında kabul edilen Grips Tiyatrosu’nun “Gök, Toprak, Hava, Deniz” oyun metnini, “İnsan Çağı: Antroposen Ya Da Kapitalosen” adıyla, Eraslan Sağlam uyarlaması, dramaturjisi ve rejisiyle sahneye taşıyor.
Oyunun bilimsel danışmanlığını Açık Radyo genel yayın yönetmeni Prof. Dr. Ömer Madra Ve Açık Radyo programcısı, gazeteci, yazar Murat Can Tonbil üstleniyor.
Oyunun en temel özelliği ise seyircisinde yaş grubu aramıyor olması. 16 yaşındaki iklim aktivisti ve önderi Greta Thunberg’de sıkça selam çakan oyun, bu oyunu yan yana izleyecek çocuk, genç ve erişkin seyircilerini bekliyor.
Ayrıca her oyunda, alanında uzman bir ekolojist, oyunu seyircilerle birlikte izliyor ve oyundan sonra yapılacak forumun da konuğu oluyor.

İnsan Çağı
( Antroposen Ya Da Kapitalosen )

         
Etkinlik Tarihleri:  11 Ocak Cumartesi Saat: 18:00

19 Ocak Pazar Saat: 15:00

Yazan: Volker Ludwig
Çeviren: Duygu Atay
Uyarlayan Ve Yöneten: Eraslan Sağlam
Müzik: Murat Bavli
Koreografi: Özge Midilli
Dekor: Sırrı Topraktepe
Işık: Kemal Yiğitcan
Maske Tasarım Uygulama: Ürüncan Keskin
Bilimsel Danışmanlar: Prof. Dr. Ömer Madra

Murat Can Tonbil

Oyuncular:
Arzu Suriçi Kireççi, Meyra Ahsen Temel, Barış Özkoçak,

Nasmina Tüten, Atahan Keskin, Tuba Zehra Sağlam,

Yiğit Emrah Gümrah, Eraslan Sağlam, Ege Kılavuz,

Batuhan Yunus Taşkın, Mira Öztüfekçi, Memo Sağlam, Pınar Yalım, Ömer Gürses, Cüneyt Bora, Yiğit Ayyıldız

DALLAR YEŞİL OLMALI (OKUMA TİYATROSU) / TATAVLA TİYATRO

 

Vedat Türkali’nin 100. yaşında Dallar Yeşil Olmalı oyunu okuma tiyatrosu olarak Tatavla Sahne’de sizlerle.
1960’ların ilk yarısında bir gazete haberi. İstanbul’da İnönü Stadyumu civarındaki ağaçlar arasında gece devriyesi yapan polis ekiplerince yakalanan gencecik bir çift. Boyunlarında birer bıçak asılı. Ankara’dan, ailelerinden kaçıp gelmişler. Birbirlerine aşıklar. Asla ayrılmayacaklar, öyle diyorlar. Ve biri diğerini aldatacak olursa, öteki boynundaki bıçağı aldatanın kalbine saplayacak. Bunun üzerine yemin ettiklerini anlatıyorlar polise. Haber bu. Vedat Türkali’nin Dallar Yeşil Olmalı adlı tiyatro oyununun esin kaynağı da bu.

 

 

Etkinlik Tarihleri: 12 Ocak Pazar Saat: 19:00

Yazan: Vedat Türkali
Yöneten: Deniz Türkali
YrdYönetmen: Barış Gönenen
Okuyanlar: Dilek Aba, Alican Yücesoy, Deniz Danışoğlu, Adnan Devran

 KOMEDYA 2020 / TİYATRO BOYALI KUŞ

 

Yirminci yılını kutlamaya hazırlanan bir tiyatro topluluğu komedinin gizemini ortaya çıkarmak için yola çıkar. Bu esrarengiz yol onları Aristofanes’in Eşek Arıları/Yargıçlar oyununa götürür; topluluk oyunu sahnelemekte kararlıdır! Gülmenin ardındaki kapıyı aralayan ekip, seyirciyi de Antik Yunan’ın bu çarpıcı oyununun provasına davet ediyor. Kurmaca ile gerçek arasındaki bu eğlenceli gerilim antik komedya ile günümüz dünyasını bakalım nasıl buluşturacak?

 

 

 Etkinlik Tarihleri: 10 Ocak Cuma Saat: 20:30

                        17 Ocak Cuma Saat: 20:30

 

Metin ve Reji: Jale Karabekir

Dramaturji: Gonca Katman

Asistanlar: Esra Yavuz, Merve Tokgöz, Yasemin Çolak

Afiş Tasarım: Hilal Bozkurt

Fotoğraf: Gizem Kozanoğlu

Oyuncular: Aslıhan Kılıç, Casandra Evren Loveless, Gül Ersürmeli Yılmaz, Gül Şener, Melis Çalgı, Özlem Yıldırım/Yasemin Çolak, Pelin Oruç, Seda Elhan, Tuğçe Yükselel

“MUTEBER / DEVR-İ ALEM OYUNCULARI”

 

1990’lı yıllar önemli siyasal ve toplumsal olayların yaşandığı yıllardır. Bir yandan kapitalizm günlük yaşantımızdaki etkisini arttırarak hissettirmekte, kendi kadın ve erkeğini yaratmakta; diğer yandan da arkası kesilmeyen terör olayları, faili meçhul cinayetler ve katliamlarla toplum durmaksızın gerilmektedir. 17 Ağustos 1999 Depremiyle de bu gerilim zirveye ulaşır. Depremle Marmara Bölgesi öyle şiddetli sarsılmıştır ki, bıraktığı acılar ve yarattığı maddi kayıplarla günümüz toplumuna ve siyasetine yön vermiştir.

Yerküre organik bir bütün… Bir ucundaki ağacın yaprağının salınması bambaşka bir yerde fırtına koparır. Bu bütünde birilerini aşağı iterseniz bilerek ya da bilmeyerek, alet olarak ya da taraf olarak; kuşkusuz o da sizi paçalarınızdan aşağı çekecektir günü geldiğinde…
Muteber Yalova’nın köylerinden birinde yaşamını sürdürmek ve çocuklarını okutabilmek için çabalarken cumhuriyet gazetesine konu olmuştur hikayesiyle…1999 depremine türlü sarsıntılarla gidilen bu dönemde Yalova da yaşayan dönemin yerel siyasetçileri ve kadınlarının Muteber için bir şeyler yapabilme çabaları saat 03. 02 de son bulacaktır. O’nun hikayesi büyük resmin kendisidir aslında…

Etkinlik Tarihleri: 15 Ocak Çarşamba Saat: 20.30

 

Yazan: Tanya Aksu Gökdeniz
Yöneten: Sibel Yaptı

Oynayanlar: Tanya Aksu Gökdeniz, Oya Bacak,

Efsun Akkurt, Güneş Özbek, Jennifer Boyner,

Helin Ak, Sibel Yaptı

“20:15 İDAMI / ANAHTARLIK SANAT”

 

Oyun 13 yaş üzeri, okur-yazar kesim ve belirli bir eğitim düzeyine sahip

kitlelere hitap etmektedir.

Pedofili, çocuk, kadın ve dezavantajlı bireylere uygulanan şiddet psikolojik ve duygusal sorgulamalar, ölüm-yaşam, hayal-gerçek, doğru-yanlış,

iyi-kötü gibi çatışmalar, adalet ve ceza imgelerini konu olarak işlemektedir.

Yer yer imgesel bir dil kullanılmakla birlikte, yan olaylar ve çeşitli bulmacalar ile beslenmiş bir oyundur. 20:15 İdamı’nın temel amacı; seyircilerin farkındalıklarını sorgulatabilmektir. Bunun yanı sıra; çeşitli psikolojik metotlar kullanılarak günümüz insanını da hem psikolojik, hem de vicdani bir sorgulama sürecine girmeye zorlarken, gerginlik anında meydana gelen “farkındalık sorgulamasını” da hedeflemektedir

 

Etkinlik Tarihleri: 20 Ocak Pazartesi Saat: 20:30

Yazan/Yöneten: Balkar Sümer CANTÜRK

Oyuncular: Fırat Aksal (Edward), Erkin Tüzüner (Gein), Billur Selçuk (Müdüre), Seyit Çolak (Gardiyan), Uğurcan Canel

“BEBEKLERİN ULUSU YOK / TİYATRO NİL”

 

Ataol Behramoğlu’nun ‘‘Bebeklerin Ulusu Yok’’ isimli şiir kitabı ekseninde uyarlanan ve savaşın acımasızlığını gözler önüne seren, şairin bugün hâlâ gerçekliğimize dokunan şiirlerinden oluşan bir kolajdır. Şair, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, çaresizliğe karşı umudu savunan evrensel bir söz söylemektedir; biz de bu sözü yer yer şiirle, yer yer şarkıyla, kısaca sanatın evrensel diliyle,  yeryüzüne barış hâkim oluncaya dek dillendireceğiz.

 

Etkinlik Tarihleri: 22 Ocak Çarşamba Saat: 20:30

 

Yazan: Ataol Behramoğlu
Oyunlaştıran-Yöneten: Özgürefe Özyeşilpınar
Müzik Direktörü: Melih Taşcı
Koreograf: Pınar Ataer
Fotoğraflar: Bekir Yeşiltaş

Dış Sesler:  ‘Kara Bir Rüzgâr’ Şiirini Seslendiren Orhan Alkaya
Ölüm Ve Kurmayları’ Şiirini Seslendiren Aslı Öngören

‘Karton Tabutlar’ Şiirinin Haber Spotu Gülgün Feyman
Oynayanlar:Gamze Durmuş, Nihan Ekitöz, Özgürefe Özyeşilpınar
Yönetmen Yardımcısı: Aliye Sarı

 

 

“ÖTEKİ İNSAN / DEVR-İ ALEM OYUNCULARI

 

Geçmişin yüklerinden paralize olup şimdinin tehdit edici bellek yitimine teslim olmuş ve bu zaman dilimine sıkışıp kalmış iki insan… Bir kadın ve bir erkek…

Yaşadığımız modern çağda hangimiz yüzleşme cesareti gösteriyor balçığa batmış hayatıyla? Kim kırabiliyor hayatının trajikomik ve anlamsız kısır döngüsünü? Peki, bu anlamsızlık insanoğlunun değiştirilemez yazgısı mıdır? Neden hep öteki iledir derdimiz? Birbirini hatırlamaya çalışan fakat her uğraşta bir kez daha yenilen iki insanın öyküsü. Öteki insan…

 

Etkinlik Tarihleri: 23 Ocak Perşembe Saat: 20:30

 

Yazan: Pyotr Gladılın

Çeviren: Hüseyin Mevsim

Yöneten: Rabia Kaya

Genel Sanat Yönetmeni: Tanya Aksu Gökdeniz

Dekor / Kostüm: Hüseyin Bakadur

Müzik : Öykü Nalbant

Işık: Hüseyin Bakadur

Oyuncular: Efsun Akkurt, Cenk Dinçsoy

 

 

 

 

 

 

 

 

“AN (FİZİKSEL TİYATRO) / TATAVLA TİYATRO

 

“Müziğin sesini duyamayanlar dans edenleri deli sanıyor.”

 

 

Etkinlik Tarihleri: 25 Ocak Cumartesi Saat: 18:00

 

Yönetmen: Özge Midilli
Film görüntü yönetmeni: Buğrahan Özbideciler

Kurgu: Buğrahan Özbideciler, Özge Midilli, Ertan Kılıç
Işık tasarımı: Eraslan Sağlam
Müzik danışmanı ve efekt tasarimi: Emrah Can Yaylı
Koreografi: Özge Midilli
Oyuncular: Semah Tuğsel, Tugrul Arsever, Müge Çiçek, Özge Midilli, Ertan Kılıç

Klarnet : İnci Gonca Beker
Çello: Gülsin Gümüş
Klasik kemençe: Dilara  Bayram

“BİZ SİZE HAYRANIZ / TİYATRO 15BİN”

 

Seni seviyorum, sen şahanesin, sen iyi ki varsın, iyi niyetlisin, yeteneklisin, mükemmelsin, sana bayılıyorum.
Bir yazar, bir freelance satışçı… bir reklamcı ve bir yönetici asistanı.
Birbirini seven çiftler, birbirini seven dostlar. Farklılıkları, yalanları, doğruları, gerçekleri.
Gerçeği söyleyip beraber olmamak mı yoksa gerçeği söylemeyip yola devam etmek mi? Hangisinin sonucu daha ağır olabilir sizce?
Telefonunuza bir süre bakmak istemeyeceğiniz ya da en azından telefonunuza bir süre mesafe koyacağınız bir oyun.
Dengeleri değiştiren ve tarafınızı seçmekte zorlanacağınız bir oyun…
Hmm çünkü,
Biz Size Hayranız…

 

Etkinlik Tarihleri: 26 Ocak Pazar Saat: 20:30

 

Yazan: Carole Greep
Yöneten: Pelin Eslek
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Hacer Duran
Işık Tasarımı: Alican Kantar
Afiş Tasarımı: Ece Kardelen Aybar
Yönetmen Yardımcısı: Deniz Altan

Oyuncular: Elif Tuğrul, Eren Kabatepe, Pelin Eslek, Uğurcan Söylemez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“NO.21 / SİYAH SALON”

 

Oyun; adalet sisteminin çöktüğü bir dünya düzeninde, bireylerin kendi yöntemleri ile “adalet” arayışını anlatmakta ve böyle bir dünya düzenini sorgulamaktadır. Sosyal medya üzerinden yayın yapan iki arkadaş, adaletsizliğe uğrayan insanları bulur ve onların içindeki haksızlık hissini gidermek için çabalar. Ancak öğreniriz ki işler umulmadık bir hal almış ve birbirlerinden sakladıkları gerçeklerin açığa çıkma vakti çoktan gelmiştir.

 

“Adaletin olmadığı bir ülke düşünün. İnsanların başkalarının alanlarına kolaylıkla girebildiklerini ve sonunda da hiçbir yaptırım uygulanmadığını. Terazide denge olmadığını hayal edin.

O zaman ne olur ?

Peki, insanlar kendi adaletini kendileri sağlamak isterse ?

No. 21’e hoş geldiniz…”

 

 

Etkinlik Tarihleri: 27 Ocak Pazartesi Saat: 20:30

 

Yazan : Anıl Korkmaz

Yöneten : Hasan Hakan Yılmaz

Yrd. Yönetmen : Erdem Kale

Müzik : Oğulcan İlk

Oynayanlar : Ozan Devrim İlk, Ferit Çelik, Anıl Korkmaz.

 

 

 

 

 

 

“KARAR (10) / TİYATRO ÖTEKİ HAYATLAR

 

 

2014-2015 tiyatro sezonunda Tiyatro Öteki Hayatlar’ın onuncu sezonu için özel olarak hazırladığı “10” adlı projesi, beş yıl aradan sonra yeni bir sahneleme konseptiyle ve “Karar” adıyla yeniden seyirci karşısına çıkıyor.

Oyun günümüz İstanbul’unda yaşayan 10 kadının kürtaj yaptırıp yaptırmamaya karar verme öyküleri çerçevesinde bugünün kentli kadınının kendiyle ilgili en yaşamsal konularda ne kadar özgür olabildiğini araştırıyor. 10 karakterin 5 oyuncu tarafından canlandırıldığı oyun 20 oyuncu tarafından dönüşümlü olarak oynanıyor.

 

 

 

Etkinlik Tarihleri: 29 Ocak Çarşamba Saat: 20:30

 

Yazan – Yöneten : H. Can UTKU

Oynayanlar : Kayra Belen YARDIMCI, Öznur ÖZÇELİK DİKME, Ecem AKGÜÇ, Zeynep Seda ALHAS, Sinem ERTEN

Neslihan BULUT, İdil ENGİNDENİZ, Tuğçe FUTACI, Cemre YÜCEKÖK, Canan GÜNAŞTI, İrem KALAYCIOĞLU,

Ayça Zeynep GENÇ, Zeliha Gizem SAYIN, Berrin DİNÇER, Gül Doğa SELVİ, Nazlı ATAYMAN, Didem ÇİMEN, Fatma Yüksel SENDAN

Yönetmen Yardımcıları :

Zeynep Seda ALHAS – Zeliha Gizem SAYIN

Reji Asistanı :

Ecem AKGÜÇ

Koreografı :

Yiğit TUNA

Dış ses :

Gülsüm SOYDAN

Afiş-Broşür Tasarım :

Artun ÖZSEMERCİYAN

 

 

 

 

 

 

“GÖZ / ŞEHİRDIŞI TİYATROSU

 

 

– Bırak beni…Bırak beni…

 

Kopuş

Sarsılmalar

Yıkılmalar

 

– Bırakma beni…Bırakma beni…

 

Ayağa kalkış

Toparlanma

Kodlanma

 

– Sevgiyi nereye gömdünüz!

 

 

 

Etkinlik Tarihleri: 30 Ocak Perşembe Saat: 20:30

 

Yazan / Yöneten / Oynayan: Yaşar Nezih Eyuboğlu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.