Diren Sanat’ın medya sponsorluğunu üstlendiği 9.Uluslarası Suç ve Ceza Film Festivali Filmleri hakkında sizlere bilgi vermeye devam ediyoruz. Festival’in önemli filmlerinden birisi Havva, Meryem ve Ayşe üç farklı  Afgan kadının hikayesini Afgan kadınların oyunculukları ile beyaz perdeye getiriyor.Farklı sosyal altyapılardan olan ve Kabul’de yaşayan üç Afgan kadın hayatlarında büyük bir zorlukla yüzleşmektedirler. Hava, geleneksel, kimsenin umursamadığı hamile bir kadın, babasıyla ve kayınvalidesiyle yaşamaktadır.

Yönetmen: Sahraa Karimi

Ülke: Afganistan, İran

Yapım Yılı: 2019

nbsp;

Dil -Süre: DCP / Renkli Color / 86′ Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Oyuncular: Arezoo Aripoor, Fereshta Afhsar, Hasiba Ebrahmini

Beyoğlu Sineması
26.11.2019 – 16:30

City’s Nişantaşı
23.11.2019 – 21:30

Farklı sosyal altyapılardan olan ve Kabul’de yaşayan üç Afgan kadın hayatlarında büyük bir zorlukla yüzleşmektedirler. Hava, geleneksel, kimsenin umursamadığı hamile bir kadın, babasıyla ve kayınvalidesiyle yaşamaktadır. Tek mutluluğu karnındaki çocukla konuşmaktır. Maryam, eğitimli bir televizyon haber muhabiri, sadakatsiz kocasından boşanmak üzeredir. Ancak hamile olduğunu öğrenir. Ayesha, 18 yaşında bir kız, kuzeniyle evlenmeyi kabul eder, çünkü haberi aldığında ortadan kaybolan sevgilisinden hamiledir. Her biri problemini ilk kez kendi başına çözmek zorundadır.

Venedik Film Festival
Aday, En İyi Film

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.