Bütün bedenini, bütün bedenlerden parça parça toplamış bir kadın, bütün zamanlardan bütün kadınların hikâyesini anlatmak için tam burada. Karşımızda.

Kadınların adına, sesine, suretine sahip olmak isteyen adamlarla zamanın başından beri, annelerin masallarından beri, şimdinin tam ortasından, olmuş bitmiş her şeyin hemen arkasından süren ve hiç bitmeyen bir savaşı anlatmaya çalışacak. İstediğini yerine getirene dek susmayacak.

Bir kadın uyandı. Zehirli nehirlerde dolandı. Dolandıkça anımsadı. Bir daha hiç unutmadı.

O da, her kadın gibi, bir sayaçta bir sayıya dönüşmemek için hem kendi yaşamına hem de annesinin masallarına sahip çıkmaya çalıştığı yolculuğunu, aşkını, acısını, korkusunu, öfkesini, bağlılığını ve vazgeçtiği noktayı dökecek dilinden. Nehirler gibi dökecek. Oklar gibi dökecek. İçini açtığı yerden yaralandığını bilerek, yarına baktığı erden kör edilmeye çalışıldığını anlayarak, hapsedildiği sınırları aşarak, failini görünce tanıyarak, bir ceviz kıracağının arasında kendi varlığını yeniden kuracak.

Oyun, bizi tanıdığımız yerlerimizden acıtacak.

Oyun, bize unuttuğumuz masalları hatırlatacak.

Oyun, bizde eksilen harfleri arayacak.

Oyun, bizden anlayış beklemeyecek.

Oyun, biz olacak.

 

Yazan: Cansu Yumuşak

Yöneten: Sümeyye Özbay

Oynayan: Hasret Bolat

Kostüm Tasarım: Sümeyye Özbay

Afiş Tasarım: Hayrunnisa Özbay

 

Etkinlik Tarihleri: 26 Kasım Salı Saat: 20.30 Tatavla Sahne

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.