Sabit Doğan

2018-2019 mevsiminde sahnelenen Tiyatro oyunları arasında sahnelenen oyunların değerlendirilmesi sonucunda belirlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl dokuzuncusu verilen ödülün seçici kurulunda Gülşen Karakadıoğlu’nun başkanlığında, Prof. Dr. Deniz Bozer, Prof. Dr. Filiz Elmas, yönetmen ve oyuncu Mehmet Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çetin, oyuncu ve yönetmen Cem Emüler ve oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı Erhan Gökgücü yer alıyordu.

Ödül töreninde Ömer Atila Sav’a Onur Ödülü’nü veren Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ödül alan almayan tüm sanatçılarımızı yürekten kutluyoruz” dedi. Kerem Alışık ise; “Sanata ve kültüre hizmet anlayışını aralıksız sürdüren Yeni Mahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum. Sevgili jürimizin gönüllü emek ve çabalarına, titiz ve özenli çalışmalarına şükranlarımı sunuyorum. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’a teşekkür ediyorum. Hayatın ve sanatın tam ortasına güller bıraktılar. Yetmedi, o güllerde anne baba kokuları bıraktılar. Kendi vicdanında özgür, kendi gökyüzünde dirençli olmayı bize anlattılar. Bizi öyle kucaklayıp, öyle sevdiler ki, kendi sevgimizden utanır olduk. Bize bıraktıkları sevgiyle özlüyoruz onları, onlara sakladığımız özlemle seviyoruz onları. İyi ki varlar…” diyerek Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü’nü oyuncu yönetmen Olcay Poyraz’a onurla takdim ettiğini ekledi.

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödüllerinin sahipleri:

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu:

Filiz Demiralp (Lena, Leyla ve Diğerleri – Sivas DT)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu:

İrfan Kılınç (12 Öfkeli. – Ankara DT)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu:

Melike Ergüzen (Barbara’nın Doğumu – Bursa DT)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu:

Ömer Alper İzci (Zümrüdüanka – Antalya DT)

KOMEDİ, MÜZİKAL OYUN YA DA MÜZİKAL

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu:

Eda Aydınlı (Cimri – Ankara DT)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu:

Mustafa Kurt (Cimri – Ankara DT)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu:

İlkyaz Arslan (Takan Takana – Tatbikat Sahnesi)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu:

Tolga Tecer (Cimri – Ankara DT)

Seçici Kurul Genç Yetenek Özel Ödülü:

Naz Göktan (Madam – Sahne 367)

Seçici Kurul Özel Ödülü:

Ankara Devlet Tiyatrosu (Misafir)

Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Özel Ödülü:

Olcay Poyraz (oyuncu ve yönetmen)

Onur Ödülü

Ömer Atila Sav (Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ve Türkiye Barolar Birliği eski başkanı)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.