İstanbul Devlet Tiyatroları 2019-2020 Oyun Repertuarını Açıkladı

0

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, yaptığı basın toplantısında yeni tiyatro sezonunun ilk turunda 17’si yerli 8’i yabancı toplam 25 yeni oyun ile sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını bildirdi.

1 Ekim 2019 Salı günü itibariyle perde açacak olan Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunları arasında, Hüseyin Rahmi Gürpınar’dan “Gulyabani”, William Shakespeare’den “Yanlışlıklar Komedyası”, Haldun Taner’den “Keşanlı Ali Destanı”, Ekrem Reşit Rey’den “Lüküs Hayat”, Bertolt Brecht’den “Küçük Burjuva Düğünü”,  Adalet Ağaoğlu’ndan “Kozalar” bulunurken, geçen sezonların kapalı gişe oynayan oyunları da seyircinin beğenisine sunulmaya devam edecek.

Ankara’dan İstanbul’a, İzmir’den Adana’ya, Van’dan Konya’ya, Trabzon’dan Diyarbakır’a, Bursa’dan Sivas’a, Antalya’ya çok sayıda sanatsevere ulaşan Devlet Tiyatroları’nın projeleri hakkında bilgi de sunan Kurt, “yurtdışı bağlantılı, ortak çalışmalar yürütüleceğini, bu anlamda repertuvarda yerli oyunlara özellikle fazlaca yer verildiğini, bununla Türk tiyatro yazarlarını dışarıda tanıtmayı” hedeflediklerini söyledi.

Sezonu Yeni Bitirdik

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, “hem sezon içerisinde hem de özel haftalarda basın sayesinde tiyatro severlerle buluştuklarını” belirterek, “Devlet Tiyatrosu 2018-2019 sezonumuzu yeni bitirdik sayılır. 2019-2020 sezonu hazırlıklarımız da başladı” ifadelerini kullandı.

Son 2 yıldır gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulamasına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Kurt, projenin 2019-2020 sezonunda Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da uygulanacağını söyledi

Devlet Tiyatroları’ndan Kamyon Tiyatrosu 

2019-2020 Repertuvarı Açıklama Toplantısı’nda Genel Müdür Mustafa Kurt’tan müjdeli bir haber geldi. Bir süredir hazırlıkları devam eden Kamyon Tiyatrosu Projesi’nde sona gelindiğini ifade eden Kurt, “bu yolla ülkenin her yanına tiyatro sanatını taşımayı hedeflediklerini, tiyatro salonu olmayan yerleşim yerlerinin insanlarını tiyatroyla buluşturacak olan Kamyon Tiyatrosu’nun, bir yandan ülkenin sanat yaşamına canlılık kazandırırken, diğer yandan tiyatro kültürünü aşılamak için de bir fırsat yaratacağından” söz etti.  

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.