Yak Bunu- Hipokrat- Tanrı Eli -Yalnızlıkla Nasıl Savaşılır. İşte Toy& B Planı’nın Yeni Sezon Oyunları

0

Geçen sezondan B Planı & Toy ortak yapımı ” Benimle Gelir Misin? ” ve NoAct sahnenin ” Red Light Kışı ” bu sezona devam ediyor.

Yeni prömiyer yapacak oyunları
YAK BUNU
 
Yazan: Lamford Wilson
Yöneten: Sami Berat Marçalı
Oyuncular: Büşra Develi, Hakan Kurtaş, Sertan Erkaçan, Toprak Can Adıgüzel
Yapım: B Planı & TOY

HİPOKRAT

Yazan: Erdi Işık
Yöneten: Kayhan Berkin
Oynayanlar: Kenan Ece, Canan Ergüder 
Yapım: TOYHipokrat yemini 7.maddede yer alan “VİCDAN” kelimesi, Dünya Tabipler Birliği tarafından yıllardır tartışma konusu edildiğinden bu maddeye ek yapılıp Ekim 2017’de güncellendi. 
7.madde; mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma dair yemin ederim, der. 
Onur?
Vicdan?
2019?
İstanbul?Sayısalın göz bebeği, herkesin gözdesi iki ayrı doktorun iki ayrı hastanede, göz göre göre iki ayrı şüpheli ölüme sebebiyet verip kendileriyle göz göze gelmelerinin hikayesi bu. Kendilerini kapattıkları hiçkimsenin gözlerinin üzerlerinde olmadığını düşündükleri bu tuvalette bir vicdan muhasebesi içindeler. 
Neşterleri kendilerine dönmüş, herkesin gözü onların üzerinde.
—————————-

TANRI’NIN ELİ

Yazan: Robert Askins
Çeviren-Yöneten: Kerem Pilavcı
YAPIM: Two Two Production & Şaft Tiyatro 

‘‘Bazen kötü şeyler söylemek isteriz. Bazense çok kötü şeyler yaparız!’’

Şeytan bazen gri bir çoraptan yapılmıştır ve kafasında turuncu peluştan püsküller vardır. Tyrone bir kukla. Kendini işine adamış en şeytani varlıktan bile daha merhametsiz, daha dehşet verici, küfürbaz bir kukla. Şehvet içinde kıvranmakta. Söylemek istediklerini bir an önce haykırabilmek için!

Yakın zaman babasını kaybetmiş Jason, girdiği buhrandan kukla atölyesinde tanıştığı yeni arkadaşı Tyrone sayesinde çıkmaya çalışmakta. Tyrone, Jason’ın bilinçaltının şeytani ve haylaz somut hali olarak, vakit kaybetmeden Jason’ı domine etmeye ve şeytani isteklerini ona yaptırmaya başlar. Böylece talihsiz, karanlık ama bir o kadar komik olayların kapısı da aralanmış olur.

Tüm toplumlar, neyin iyi neyin kötü olduğunu belirlemek için davranış kurallarına güvenir. Ancak etrafımıza baktığımızda, kötü insanların da başarılı olabildiğini görmekteyiz. Bu, kötü davranışların potansiyel gücünü gösterir ve şu soruyu sorgular: Toplumsal düzen zaten bu şekilde sürdürülebiliyorsa, neden iyi davranmamız gereksin?

YALNIZLIKLA NASIL SAVAŞILIR

Yazan: Neil LaBute
Yöneten: Serkan Üstüner 
Oyuncular: Faruk Barman, Bedir Bedir, Tuğçe Tanış
Yapım: Yan Etki 

“Bu duyguyla yaşayacaksın. Her sabah kalkıp gülümseyeceksin. Bu kalp kırıklığının, bu acının içinden zorla gülümseyip geçeceksin ve yalnızlığa yenildiğini asla belli etmeyeceksin. Yapacağın şey bu.”
Hayatlarının belki de en kritik noktalarında olan bir çift, çok da tanımıdakları birinden yardım isterse n’olur? Belki de yaşamlarının en zor seçimlerini yaptıracak ve bundan sonra hayatlarına nasıl devam edeceklerini gösterecek akıl almaz o süreç başlar.

İnsanlar, hayatlarının en beklenmedik ve kritik dönemlerinde çevresiyle ve kendi dünyasıyla nasıl bir mücadeleye girmek zorunda kalırlar? Ne kadar bencil, ne kadar iyi ve ne kadar yalnızlardır? Sıradışı bir hesaplaşma ve yüzleşmeye hazır olun.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.