Pera Müzesi Öğrenme Programları’nın yaz boyunca düzenlediği çocuklara özel atölyelerdeki üretimlerden bir seçkiyi izleyiciye sunan “Yaz Yaz Yaz’19” sergisi, 8 Ağustos’ta ziyarete açıldı. Atölyelere katılan farklı yaş gruplarından çocukların eserlerinin yer aldığı sergi, 22 Eylül tarihine kadar Pera Öğrenme Atölyesi’nde ücretsiz ziyaret edilebilir.

 

Pera Müzesi Öğrenme Programları’nın, süreli sergiler kapsamında tasarladığı atölyeler, çocukların sergiyi gezerek, görerek, inceleyerek, çeşitli malzemeleri keşfederek, dokunarak ve koklayarak deneyimlemelerine imkan tanırken, sosyalleşmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Yaza özel gerçekleştirilen atölyelerdeki üretimlerden bir seçki sunan geleneksel Yaz Yaz Yaz” sergi dizisi ise, kendilerini sanatla ifade eden çocukların gizemli ve renkli dünyalarının kapılarını açıyor. Bu yıl Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisinden ilhamla oluşturulan yaz atölyelerine katılan 4-12 yaş arası 136 çocuğun üretimlerinden bir seçkiyi içeren “Yaz Yaz Yaz’19” sergisi, 8 Ağustos’ta Pera Öğrenme Atölyesi’nde ziyarete açıldı. Sergide, 4-6 yaş grubunun, gündelik hayatta kullanılan malzeme ve oyuncaklara uyguladığı renk ve biçim deneyleri; 7-12 yaş grubunun stop-motion tekniği ile oluşturduğu animasyon filmler ile gölge oyunu tasarımları; 9-12 yaş grubunun illüstrasyon ve öykü kitaplarından örnekler yer alıyor.

 

Pera Öğrenme “Yaz Yaz Yaz” sergilerinin kurgularını da genç tasarımcılar üstleniyor. Bu seneki serginin kurgusunu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde İç Mimarlık eğitimine devam eden Özge Cebeci üstleniyor. Bir çocuk ile bir ejderhanın macerasını üç boyutlu öğelerle bir araya getiren fantastik bir evren kurgusu ile tasarlanan sergi düzeninde, “canlılar”, “doğa”, “renk” ve “yeryüzü” kavramları vurgulanıyor.

 

“Yaz Yaz Yaz’19” sergisi 22 Eylül’e kadar devam ederken, bütün üretimlerin yer aldığı dijital sergi ise, Eylül ayında Pera Müzesi web sitesi üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak.

 

Basın İlişkileri:

Amber Eroyan – Grup 7 İletişim Danışmanlığı / aeroyan@grup7.com.tr / 0212 292 13 13

Büşra Mutlu – Pera Müzesi / busra.mutlu@peramuzesi.org.tr (212) 334 09 00

 

 

Pera Öğrenme Hakkında

Pera Müzesi’nde öğrenmeyi, çocuklar, gençler ve yetişkinleri sanatla buluşturmak, bir müze bilinci oluşturmak, sanatı ulaşılabilir kılmak ve izleyiciyle sergilenen eserler arasında iletişim kurmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsıyor. Yorum ve yaratıcılığa dayanan bu etkinliklerde, eserler üzerinde değerlendirmeler yapılırken yaratıcılık da destekleniyor. Atölyede uygulamalı çalışmalarla pekiştirilen öğrenme programı, müzeyi sosyal hayatın bir parçası kılmayı da amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan “Pera Öğrenme” programları, koleksiyon sergilerinin yanı sıra, süreli sergiler için de, farklı yaş gruplarına ve engellilere hazırlanan birbirinden renkli ve yaratıcı etkinlikleriyle yıl boyunca sürdürülüyor.

 

Pera Müzesi http://www.peramuzesi.org.tr

Pera Müzesi Blog http://blog.peramuzesi.org.tr/

Twitter https://twitter.com/PeraMuzesi

Facebook http://www.facebook.com/PeraMuzesi.Museum

YouTube http://www.youtube.com/user/PeraMuzesi

Instagram http://instagram.com/peramuzesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.