Semaver Kumpanya’nın Madde 22 Oyunu ENKA Açıkhava’da

0

Yaz aylarında Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA, Açık hava buluşmalarına devam ediyor. Farklı sanat dallarına sahnesini açtığı 31. Yıl Açıkhava Buluşmalarına iki tiyatro oyunu ile devam edecek. ENKA Açıkhava Sahnesi 6 Ağustos’ta Madde 22”, 8 Ağustos’ta “Sanat Yemekte Yenir mi?” oyunlarına ev sahipliği yaparak tiyatro severleri kucaklayacak.

 

  1. Dünya Savaşı’nın ortasında kalmış Yossaryan’ın trajikomik öyküsünü anlatan Madde 22” ile Semaver Kumpanya 6 Ağustos Salı akşamı saat 21.15’te izleyenlerle buluşuyor. Amerikalı yazar Joseph Heller’in 2. Dünya Savaşı’nda yaşadığı deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı “Madde 22”, kara komedinin en önemli temsilcilerinden biri olarak görülüyor. Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, 2. Dünya Savaşı’nda, İtalya’da konuşlanmış bir Amerikan üssünde geçiyor. Uçuş görevinden kaçmak için denenmedik yol bırakmayan bombardıman subayı Yossaryan’ı konu alan Madde 22, savaşın ortasında “savaşın bir parçası olmamak” için çabalayan bir askerin hem eğlenceli hem hüzünlü öyküsünü anlatıyor.

Açıkhava’nın sonraki konuğu, Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın ’’Sanat Yemekte Yenir mi?’’ oyunu oluyor. Deniz Gökçer, Burçin Oraloğlu, Zeliha Berksoy ve Arda Meriçliler’in sahnelediği aile komedisi, 8 Ağustos Perşembe akşamı saat 21:15’te, Açıkhava’da izleyenleri selamlıyor. Sıcak bir aile ortamına tanık olacağımız “Sanat Yemekte Yenir mi?” oyunu 30. evlilik yıldönümlerini kutlayacak bir çifti konu alıyor. Oyun, üç tiyatro oyuncusunun kargaşa ile birlikte sanat, medyadaki yarışma programları, diziler ve tiyatro üzerine başlayan tartışmalarını sahneye taşıyor.

 

  1. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nın, 4 Eylül’e kadar devam edecek etkinlik programı için facebook.com/enkakultur, instagram.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilirsiniz.
  2. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları etkinlik biletlerine; Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.