Caz Festivali’nin Konser Biletleri Satışa Çıktı

0
  1. AKBANK CAZ FESTİVALİ’NİN İLK 3 KONSER BİLETİ SATIŞA ÇIKTI

 

Festival bu yıl 50. yılını kutlayan cazın kilometretaşı plak şirketlerinden ECM Records sanatçılarına özel bir yer ayırıyor.

 Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 17-27 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 29. kez buluşturacak. Her yıl caz dünyasının saygın isimlerini müzikseverler ile buluşturan Akbank Caz Festivali, 29. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan Akbank Caz Festivali, bu sonbaharda caz dünyasının saygın plak şirketlerinden ECM Records’a özel bir yer ayırıyor. 2019 yılında 50. yılını kutlayan ve 1969 yılından günümüze 1600’ün üzerinde albümü müzikseverlerin beğenisine sunan ECM festival kapsamında farklı kuşaklardan müzisyenlerin yer aldığı bir seçki ile İstanbullu cazseverler ile buluşacak.

 

  1. Akbank Caz Festivali’nin biletleri satışa çıkacak ECM Records sanatçıları arasında; Mats Eilertsen Trio, Jakob Bro Trio feat Joey Baron & Thomas Morgan ve Louis Sclavis Quartet yer alıyor. Festival programının diğer sürpriz ECM sanatçıları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalin konser biletleri 18 Haziran Salı günü Biletix’te satışa çıkıyor.

 

  1. Akbank Caz Festivali’nde ECM Records’ın 50. yılı onuruna programa alınan konserlerin ilki, 19 Ekim Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek. Kuzey Avrupa cazının önde gelen ve en yaratıcı topluluklarından biri olan Mats Eilertsen Trio, festivale büyük ilgi gören son albümleri “And Then Comes The Night” ile konuk olacak.

 

  1. Akbank Caz Festivali kapsamında ayrıca; cazın efsanevi sanatçılarından, klarnetçi, saksafoncu, besteci ve emprovizatör Louis Sclavis 24 Ekim Perşembe günü Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle Babylon’da izlenebilecek. ECM plak şirketinin bir diğer etkileyici grubu Louis Sclavis Quartet ile Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Sanatçı festivalde birlikte sahne alacağı grubuyla, son albüm projeleri “Characters on a Wall”dan bir seçki seslendirecek.

 

Bilet satışları başlayan üçüncü konser ise bugüne dek pek çok prestijli ödüle layık görülen, ECM’in önde gelen sanatçılarından Danimarkalı müzisyen Jakob Bro ve grubu Jakob Bro Trio. Gitarist Jakob Bro, kontrbasçı Thomas Morgan ve davulcu Joey Baron’nun oluşturduğu grup New York Times’ın “büyüleyici” olarak nitelendirdiği albümleri “Streams”in başarısının ardından, dünya cazının önemli sahnelerinden New York’taki Jazz Standard’da canlı kaydettikleri son albümleri “Bay Of Rainbows”u geçtiğimiz yıl yayımladı. Üçlü, bu sonbahar Akbank Caz Festivali sahnesinde olacak. Jakob Bro Trio’nun eşsiz ruhunu yansıtacak bu ilham verici performans 22 Ekim Salı Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde cazseverlerle buluşacak.

Ayrıntılı bilgi için:

PRCO Funda Dilek funda.dilek@prco.com.tr 0544 631 92 40

PRCO Ersin Kaynak ersin.kaynak@prco.com.tr 0554 815 07 45

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Facebook http://www.facebook.com/akbanksanat

Instagram http://instagram.com/akbanksanat

Twitter https://twitter.com/akbanksanat

Vimeo http://vimeo.com/akbanksanat

YouTube http://www.youtube.com/user/akbanksanat

 

 

MATS EILERTSEN TRIO

 

19 EKİM / CUMARTESİ / 19:00

AKBANK SANAT

 

Akbank Caz Festivali bu yıl, uluslararası caz sahnesinin çığır açıcı plak şirketlerinden ECM’in 50. yaşını kutluyor ve ECM’in en ilham verici sanatçılarını festival izleyicisiyle buluşturuyor. Bu kutlamanın bir parçası olarak, kontrbasın usta ismi ve besteci Mats Eilertsen, on yıldır birlikte çalıştığı prestijli grubu eşliğinde festivalde sahne alacak. Büyük ilgi gören ve övgü toplayan son albümleri And Then Comes The Night’ı bu yıl içinde yayımlayan bu avangard virtüöz üçlüsü, günümüz cazının önde gelen ve en yaratıcı topluluklarından biri olduğunu her seferinde kanıtlıyor. Görülmeye değer bu akşamda siz de bizimle olun.

 

Harmen Fraanje: Piyano

Mats Eilertsen: Kontrbas

Thomas Strønen: Davul

 

 

JAKOB BRO TRIO FEAT. JOEY BARON & THOMAS MORGAN

22 EKİM / SALI / 20:30

ZORLU PSM DRAMA SAHNESİ

 

Bugüne dek pek çok prestijli ödüle layık görülen, ECM’in önde gelen sanatçılarından Danimarkalı müzisyen Jakob Bro ve grubu Jakob Bro Trio, müzik yaparken her zaman derinlere inmenin peşindeler. Bu ortak tutku etrafında bir araya gelen gitarist Jakob Bro, kontrbasçı Thomas Morgan ve davulcu Joey Baron, her şeyden önce müziklerinin nefes almasına ve bu sayede kendine yepyeni, eşsiz bir yol yaratmasına izin veriyorlar. Bu yenilikçi müzik çoğunlukla emprovizasyondan beslenirken, Jakob Bro Trio’nun şarkıları gücünü her zaman duyguların derinliğinden alıyor. New York Times’ın “büyüleyici” olarak nitelendirdiği albümleri “Streams”in başarısının ardından, dünya cazının önemli sahnelerinden New York’taki Jazz Standard’da canlı kaydettikleri son albümleri “Bay Of Rainbows”u geçtiğimiz yıl yayımlayan üçlü, bu sonbahar Akbank Caz Festivali sahnesinde olacak. Jakob Bro Trio’nun eşsiz ruhunu yansıtacak bu ilham verici performansa siz de mutlaka tanıklık edin.

 

Jakob Bro: Gitar

Thomas Morgan: Kontrbas

Joey Baron: Davul

 

 

LOUIS SCLAVIS QUARTET ‘CHARACTERS ON A WALL’

24 EKİM / PERŞEMBE / 21:30

BABYLON

 

ECM’in efsanevi sanatçılarından, klarnetçi, saksafoncu, besteci ve emprovizatör Louis Sclavis, ilham verici plak şirketinin 50. yaş kutlamaları için, etkileyici grubu Louis Sclavis Quartet ile Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Soft Machine, Sun Ra ve the Art Ensemble of Chicago’dan aldığı ilhamla müzik kariyerine 1975’te başlayan Louis Sclavis, 80’lerin başında Henri Texier Quartet, the Compagnie Lubat, Chris McGregor’s Brotherhood of Breath, Michel Portal, Tony Oxley, Evan Parker, Peter Brötzmann, Enrico Rava ve Tomasz Stańko gibi pek çok topluluk ve müzisyenle birlikte çaldı. 1984’te ise kendi gruplarını kurmaya başladı ve o günden bu yana çeşitli grup formatlarında çalışmalarına devam ediyor. Sclavis bugüne kadar Django Reinhardt Prize, Grand National Prize of Music ve SACEM Grand Prize’ın da aralarında olduğu pek çok prestijli ödülün de sahibi oldu. Sanatçı festivalde birlikte sahne alacağı grubuyla, son albüm projeleri “Characters on a Wall”dan performanslar sergileyecek. Bu albümün başlıca ilham kaynağı olan Ernest Pignon-Ernest, Fransa’da sokak sanatının öncüleri arasında yer almasının yanı sıra Louis Sclavis ile uzun soluklu işbirliklerine de imza attı. Sclavis, “Characters on a Wall”da yer alan sekiz parçayı, Ernest Pignon-Ernest’in işleri arasından seçtiği sekiz kolaj (Roma’daki Pasolini, Filistin’deki Mahmud Derviş vd.) için besteledi. Sclavis için, tıpkı bir fotoğrafın karanlık oda banyosunda açığa çıkması gibi, Ernest’in işlerinde de müzik aniden beliriveriyor. Çarpıcı melodiler ve sanat ilhamıyla dolu bu kutlama gecesinde siz de bize katılın!

 

Louis Sclavis: Klarnet

Sarah Murcia: Kontrbas

Benjamin Moussay: Piyano

Christophe Lavergne: Davul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.