“Mürekkepten” Sergisi Pera Müzesi’nde

0

“Mürekkepten” Sergisi, Çizgileri Harekete Dönüştüren
Performanslara Sahne Oluyor 28 – 29 Mayıs 2019, 19.00

Pera Müzesi, Çin güncel sanatından bir kesiti izleyiciyle buluşturan “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisi kapsamında özel bir atölye-performans programı sunuyor. Sergi katında gerçekleştirilecek programda katılımcılar, Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı’dan oluşan Taldans eşliğinde iki farklı etkinlikte bir araya gelecek.

Pera MüzesiMürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisi kapsamında düzenlediği etkinliklere bir yenisini ekliyor. Program kapsamında performansa dayalı iki ayrı atölye düzenleyen Taldans, katılımcıları kâğıt, kalem ve bedeni kullanan bir deneyime davet ediyor. Fransız koreograf Julie Nioche ile ortak üretimleri olan Hassas Bir Coğrafya için Rituel projesini sergiye uyarlayan TaldansÇizginin Hareketi Hareketin Çizgisi: Ağbaşlıklı bu ilk etkinlikte katılımcılarla, sergiyi tanımlayan üç kelimenin çağrışımlarından yola çıkarak bir harita oluşturacak. 28 Mayıs Salı günü saat 19.00’da başlayacak etkinlikte katılımcılar, çizgi ve yazıları harekete dönüştürerek, birlikte bir yapı oluşturmanın, bir arada olmanın olanaklarını araştıracak.

Çizginin Hareketi Hareketin Çizgisi: Yolda başlıklı atölye ise, Taldans’ın performansı ve izleyicilerin aktif katılımıyla kolektif bir çalışmaya dönüşecek. 29 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak etkinlikte katılımcılar, sergi katında kurulan birbiriyle ilişkili yapıların üzerinde sürekliliği vurgulayan çizimler gerçekleştirecek.

Atölye-performansların süresi 40 dakikadır. Etkinlikler süresince sergi katları ziyarete kapalı olacaktır. Katılımcı sayısı 35 kişiyle sınırlıdır. 10 TL olan biletler Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.