Pera Müzesi’nde “Çin Sineması Zamanı” 
25 Mayıs’a Kadar Devam Ediyor

Pera Müzesi’nin güncel sergisi Mürekkepten kapsamında, Pera Film tarafından gösterime sunulan Çin Sineması Zamanı programında, Locarno Film Festivali’nde FIPRESCI ödülü alan Yusufçuk Gözleri, Berlin Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen Ay’a Havlayan Köpek ve Çin’in hızlı modernleşme sürecini gözler önüne seren Dağlar Uzaklaştığında gibi iddialı yapımlar Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşuyor. Filmler, 25 Mayıs’a kadar Pera Müzesi’nde izlenebilir.

Pera Film’in, Çin Sineması Zamanı başlıklı programı, Çin sinemasının son dönem örnekleri ile Çin hakkında yapılan filmleri bir araya getiriyor. Pera Müzesi’nde devam edenMürekkepten sergisinin izlerini sürdüğü coğrafyaya içeriden bir bakış niteliği taşıyan program, işitsel, arşivsel ve kişisel alanlara eğilen yapımları sinemaseverlerle buluşturuyor. Son iki haftasına giren programda, Çin güncel sinemasının önemli yönetmenlerinden Jia Zhang Ke’nin Dağlar Uzaklaştığında ve Xiang Zi’nin Ay’a Havlayan Köpek filmleri ile, Mürekkepten sergisi sanatçılarından Xu Bing’in çağdaş Çin’i yorumladığı Yusufçuk Gözleri adlı çalışması izleyiciyle buluşacak.

Ödüllü yapımlar ilk kez Türkiye’de!

Bir ailenin 26 yıllık hikayesinden yola çıkan, Dağlar Uzaklaştığında, yönetmen Zhang-Ke Jia’nın Çin’in hızlı modernleşme sürecine bakışını yansıtıyor.

Mürekkepten sergisinde Arka Plan Hikayesi: Yaz Dağları başlıklı yerleştirme ile yer alan sanatçı ve yönetmen Xu Bing ise programa Yusufçuk Gözleri ile dahil oluyor. Locarno Film Festivali FIPRESCI ödülünün yanı sıra özel mansiyon ödüllerine de değer görülen filmde Xu Bing, medya kültürünü ele alırken, çağdaş Çin’e yeni bir bakış getiriyor.

Bu yıl Berlin Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü alan ü Xiang Zi imzalı Ay’a Havlayan Köpek ise, bastırılmış arzuları, evliliğin toplumsal önemini ve Çin’deki varlıklı bir aile evinin içerisindeki soğukluğu ekrana taşıyor.

Pera Film’in Çin Sineması Zamanı film programı 25 Mayıs’a kadar Pera Müzesi’nde izlenebilir. Biletler Biletix’den temin edilebilir.

#ÇinSineması

Ayrıntılı Bilgi:

Amber Eroyan / Grup 7 İletişim Danışmanlığı, mailto:aeroyan@grup7.com.tr – (0212) 292 13 13

Büşra Mutlu / Pera Müzesi, mailto:busra.mutlu@peramuzesi.org.tr – (0212) 334 09 00

Ek: Film Detayları

Gösterim Programı

Çin Sineması Zamanı

16 Mayıs Perşembe

19.00 Ay’a Havlayan Köpek (107’)

A Dog Barking at the Moon


17 Mayıs Cuma

19.00 Yusufçuk Gözleri (81’)

Dragonfly Eyes


25 Mayıs Cumartesi

16.00 Dağlar Uzaklaştığında (126’)

Mountains May Depart

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.