Kıyıya Oturmanın Böylesi
“Kıyıya Oturmanın Böylesi oyununda Lelio ve Flaminia birbirlerine aşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak ve orda Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu SatirPuzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir. Merve Engin “Gabrielliana” stilinde anlatacağı “Kıyıya Oturmanın Böylesi”nde diğer Commedia Dell’arte karakterlerini de öyküye dahil ederek sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor…

Commedia Dell’arte’nin varyasyonu olan ve 16. yy sonlarında Giovanni Gabriel tarafından icat edilen “Commedia Gabriellina” stilinde; bir oyuncu oyunu tek başına masklar ve aksesuarlar yardımıyla anlatır. Commedia kendine has teknikleri ve yapısıyla, oyuncuya birden fazla karakteri yorumlayabilme olanağı sağlar. Gabriellina stili; aşırı bir sadeliği olan, seyirciyi içine alan, onlardan gelen taleplerin de göz ardı edilmediği bir oyundu.”

Oynayan: Merve Engin
Kanava Masklar Süpervizör: Antonio Fava

12 Nisan Cuma 20:30

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.