Taranta Babu

0
Taranta Babu 117. Yılda Sahnelerde Şiirleri neredeyse tüm dillere çevrilmiş, dünyanın en büyük ve tanınmış şairlerinden Nâzım Hikmet’in 117. doğum yıl dönümünde, O’nun eserinden sahneye uyarlanan Taranta Babu, çeşitli illerde sahnelenecek.
Yaşamayı en çok seven birini ömür boyu hapse mahkum etmek mümkün müdür? Sevmenin ne demek olduğunu en iyi bilen, en iyi ifade eden birini sevgilisinden uzak tutmak mümkün müdür? Hiç şüphesiz Nazım Hikmet’i ülkesinden sürgün etmekle vatan sevgisini elinden alamadılar. Yıllarca hapislerde tutulsada o ölümsüzlüğü yakaladı. Halen dünyanın en tanınmış yaşayan şairleri arasında. Onun şiirleri, mektupları yazıları, fikirleri yüzyıllarca bizlere ümit oldu. Yaşamın ne demek olduğunu anladık. Aşkın büyük gücünü yakaladık…. ağladık, coştuk, haykırdık… sevdik… herseyi ve sevilecek olanları… Bu sezon Nazım Hikmet bambaşka bir tarzla seyircilerimiz karşısına çıkıyor. Mektupları ile bize sesleniyor.
Oyun; tiyatro, sinema ve televizyon seyircisinin yakından tanıdığı Cansu
Fırıncı’nın tek kişilik performansı ve Harun Güzeloğlu’nun çarpıcı rejisiyle
sahneleniyor.
Seyirciye Sürpriz
Oyunun bir de sürprizi var! Faşizm koşullarında, işgal altındaki
memleketinde, sevgilisinin yolunu gözleyen Taranta Babu’ya yazılan 13 mektup, oyunu seyreden seyircilerden 13’üne emanet ediliyor. Mektuplardan birinde seyirciyi ayrı bir sürpriz bekliyor.

Taranta Babu Sahne Takvimi:
13 Ocak Pazar 19.00 Mall of İstanbul Moi Sahne
15 Ocak Salı 20.00 Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi
16 Ocak Çarşamba 20.30 İzmir Konak Halk Sahnesi
17 Ocak Perşembe 20.00 Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi
22 Ocak Salı 20.30 NHKM Kadıköy
29 Ocak Salı 20.30 CKM Büyük Salon

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.