Bekir Aksoy, Çiçek Dilligil, Mert Asutay ve Yasemin Hadivent’in rol aldığı “Bavul” oyunun galası gerçekleşti. Oyunun uyarlayan ve yönetmeni Levent Tülek düzenlenen gecede yaptığı konuşmasında “Herkesin Gülmeye, eğlenmeye  ihtiyacı var. ülkemizin Ana Akım Tiyatro Oyunlarına ihtiyaçları var”  Böylece tiyatro kulislerinde ‘ Ana Akım Tiyatro Oyunu’ kavramı üzerine bir tartışma da başlamış oldu.

Ana akım tiyatro ne demektir?

Hangi tiyatrolar ana akım oyunlar çıkarıyor? Bir oyunun ana akım bir oyun olması için nasıl bir özelliğinin olması gerekir?  sorular sorulmaya başlandı. Sizlerde düşüncelerinizi bu haberin altına yorum olarak ekleyebilirsiniz.

Sam Bobrick’in metninden uyarlanan oyun kadın erkek ilişkilerine absürt bir gönderme yapıyor. Evlilik danışmanın yer yer oyuna dahil edilmesi ile oyun seyirci ile interaktif bir hale geliyor. 

 

Yapımcılığını Karart Kültür Sanat tarafından Osman Genç’in üstlendiği “Bavul” gerek içeriği gerek teknik ve yöntem olarak da anadoluda herkesin izleyebileceği bir formata dönüştürülmüş.  Herkese ulaşabilecek popüler bir konu üzerinden derinleşmeden giden ‘Bavul’da  sadece seyircinin gülüp eğlenmesi hedeflenilmiş. Nitekim oyunun yönetmeni Levent Tülek’te konuşmasında “gülmeye eğlenmeye ihtiyacımız var” sözleri ile oyunun sahnelenme amacını belirtmiş. İzleyen arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Nevra Serezli, Ece Vahapoğlu, Deniz Arcak, Gökhan Türkmen, Şennur Nogaylar, Uğurkan Erez, Ayşe Erbulak, Olcayta Ahmet Tuğsuz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gala öncesinde konuşan oyunun yönetmeni Levent Tülek, böyle bir ekiple ve ustalarla çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken oyun hakkında şunları söyledi: ‘Oyun, insan ilişkilerini, aşkları, sevgileri, yalnızlıkları doğru insan-yanlış insan tartışmasını ve günümüz insanının mutluluktan ne anladığını esprili ve renkli bir biçimde anlatan çılgın, delidolu bir oyun.’

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.