Mucize 2

0

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Mucize 2 filmi 01 Mart Cuma 2019 tarihinde vizyona girecek. Film; bir aşk örgüsünün etrafında İzmir’in Foça ilçesinin 1960 yıllarındaki dönemini de beyaz perdeye yansıtacak. Tiyatromuzun  önemli oyuncularından Mert Turak  ile birlikte sinemamızın başarılı oyuncusu Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz rol alıyor.

Mert Turak’ın  zihinsel engelli bir çocuğu canlandırdığı filmde Fikret Kuşkan ise olanaksızlıklar içersinde yaşayan, köy okuluna sürgün giden  öğretmeni canlandırıyor.  Film Mahsun Kırmızıgül’ün dördüncü filmi. Mucize ‘nin devam filmi niteliğinde olan Mucize 2’ninde senaristliğini ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün kendisi üstlendi.

 

MUCİZE 2/ AŞK, 1 MART 2019’DA VİZYONDA!

Beyazperdenin en merakla beklenen yapımlarından olan, Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği, Boyut Film/ Murat Tokat’ın yapımcılığını üstlendiği Mucize 2/Aşk 1 Mart 2019’da izleyiciyle buluşacak. 60’lı yıllarda geçen filmde döneme ait nostaljik kostümler ve klasik arabalar kullanıldı. Yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan filmin çekimleri Foça, İzmir ve Kars’ta gerçekleştirildi. 7000 kostümün hazırlandığı film için 4000 metre kare dekor yapıldı ve 7500 yardımcı oyuncu kullanıldı.

Mucize 1 filminde rol alan isimler:

Mert Turak, Talat Bulut, Mahsun Kırmızıgül, Şenay Gürler, Erdem Yener,Büşra Pekin, Metin Yıldız, Meral Çetinkaya, Sinan Bengier, Cezmi Baskın, Tansel Öngen, Nazmi Kırık, Ali Sürmeli, Erol Demiröz, Cihat Tamer, Eylem Yıldız, Çisil Oral, Haki Biçici rol alıyor. Seyirciden büyük ilgi gören filmin ikincisi çekildi ama ikincisinin kadrosunda yer alan birçok isim aynı.

Mucize 2/Aşk’ta Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Sinan Çalışkanoğlu, Mahsun Kırmızıgül, Melis Sezen, Levent Sülün, Deniz Oral, Sera Tokdemir, Deniz Özerman, Meray Ülgen, Suna Selen, Erol Aksoy, Metin Yıldız, Nazmi Kırık, Zekeriya Karakaş, Hakan Can Kargidanoğlu, Dilek Denizdelen, Berivan Kahraman, Berna Sülün ve Ali Sürmeli, Erol Demiröz, Meral Çetinkaya, Ayda Aksel gibi isimler rol alıyor.

FARKLI VE EVRENSEL BİR HİKAYE!

Mucize 2/ Aşk Doğu’nun bir dağ köyünde yaşayan engelli Aziz ile görücü usulü evlenen Mızgin’in büyük dramını ve yaşama tutunma hikayesini anlatıyor. İlk filmi 4 milyon kişi tarafından izlenen Mucize filminin devamında Mızgin (Biran Damla Yılmaz) ve kocası Aziz (Mert Turak) ailelerine haber vermeden yaşadıkları köyü terk edip bilmedikleri bir dünyaya, batıya doğru yolculuğa çıkıyor. Kötülerin ve önyargılı insanların her yerde var olduğu dünyada sevgi ve bağlılıkla ayakta kalmaya çabalayan Aziz ve Mızgin, hayata tutunmayı, çalışmayı ve dostluğun önemini öğreniyor. Mucize 2/ Aşk filmi bu toprakların daha önce hiç görmediği farklı ve evrensel hikayesi ile adından çok söz ettirecek. 2015 yılında vizyona giren Mucize filmi, 32 ülkeye satılırken, sinema salonları, televizyon gösterimleri ve sosyal medyadaki izlenmeleri ile yaklaşık 600 milyon insana ulaştı. Mucize 2/ Aşk, 1 Mart 2019’da Avrupa, Avustralya, Türki Cumhuriyetler’de eşzamanlı vizyona girecek.

İMDB‘nin verilerine göre Mert Turak’ın başrol oynadığı sinema filmleri arasında Mucize-1, Mucize-2, Yeşil Deniz filmleri yer alıyor.

Mert Turak Kimdir?

İzmir doğumlu olan ve şu anda İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yıldızlaşan oyuncularından biri olan Mert Turak, başarıdan başarıya koşuyor. Halen sahnelerde oynanmakta olan ‘Karıncalar’  oyunu ile zirveleşti. Seyircinin kalbine ilk 2008 yılında Hasibe Eren’le  başrollerini paylaştığı oyunla girdi. Burada ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’daki Yaşar karakterini başarı ile canlandırdı… Adı artık tiyatro kulislerinde sıkça anılır oldu. Bununla da kalmayıp Joe Masterof’un  2009 yılında sahneye koyduğu ‘Cabaret’ ile bizlere  adeta; “Müzikalde yaparım hemde Broadway müzikallerini aratmayacak bir performansla” dedi… Mert Turak; rol aldığı  her oyunda mutlaka yılın en iyi oyuncuları arasında olmayı başardı…

Ülkemizin Önemli Tiyatro Eleştirmenlerinden ve yazarlarından Hami Çağdaş Hürriyet Gazetesindeki Yazısında ; Mert Turak’ın oyunculuğu hakkında şunları söylüyor:

Yılın en iyi oyuncularından 

Tek kişilik bir oyun olmasına rağmen, çok başarılı bir yönetim ile izleyicinin dikkatini hiç kesintiye uğratmamayı başarıyor yönetmen Ergun Uğlu. Sahne tasarımı (Eylül Gürcan) özellikle de ışık (Mahmut Özdemir) ve efekt tasarımı (Erhan Aşar) savaş atmosferi yaratmakta çok başarılı, çıkarma ve yağmur sahnelerindeki gerçekçilik ise mükemmel. Sahne köşesindeki mühimmat yığını ise gemi, çadır, savaşın geçtiği tepe olarak çok işlevli kullanımı ve oyuncuya sahnede çok yer açılmasıyla başarılı bir buluş. Bir de sahnede tavana asılı postallar olmasaydı… Oyunun ilk dakikalarındaki ayak ve postal bölümleri seyirciyi gereği kadar hazırlıyordu yaşayacaklarına. Elbette sahnenin yıldızı Mert Turak… Birinci sınıf oyunculuğuyla, metnin vermek istediği kara mizahı yansıtan ifadeleriyle, vücudunu kullanmasıyla, bir buçuk saat boyunca hiç aksamayan temposuyla yılın en iyilerinden biri, belki de birincisi. ” devamı için

Ödülleri :
2005 – Sadri Alışık Tiyatrosu Müzikal Komedi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü (Kantocu)
Tiyatro Oyunları :
2012 – Ateşli Sabır (Postacı) : Antonio Skarmeta – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2010 – Romeo ve Juliet : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2010 – Sen Olmak Nedir? (Yazar:Nur Can Kara) – Tiyatro Halt
2010 – Kafes (oyun) : Mario Fratti – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2009 – Cabaret : Joe Masteroff – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2008 – Leonce ile Lena : Georg Büchner – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2008 – Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2005 – Eskici Dükkanı : Orhan Kemal – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2005 – Kantocu : Haldun Dormen – İstanbul Şehir Tiyatrosu
2003 – Hamlet : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Filmleri ve Dizileri :
2014 – Mucize (Sinema Filmi)
2014 – Yeşil Deniz (TV Dizisi)
2013 – Beni Böyle Sev (Nezih) (TV Dizisi)
2012 – Babalar Ve Evlatlar (TV Dizisi)
2011 – Başrolde Aşk (Aytek) (TV Dizisi)
2009 – Hamileyim Hamile (Tarık) (Sinema Filmi)
2007 – Şöhret Okulu (TV Dizisi)
2007 – Komiser Nevzat (Çiroz) (TV Dizisi)
2005 – Maki (Ahmet) (TV Dizisi)
2004 – Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (TV Dizisi)
2004 – Size Baba Diyebilir Miyim? (TV Dizisi)
2001 – Cesur Kuşku (TV Dizisi)
2000 – Gece Martıları (Kısa Film)
1999 – 2001 – Yılan Hikayesi (Komiser) (TV Dizisi)

Mucize 2: Aşk Filminin Fragmanı kısa sürede bir milyon izleyici geçti.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.