Yönetmenliğini Mert Fırat ve Volkan Yosunlu’nun beraber üstlendiği, çevirisini İlksen Başarır’ın yaptığı Tom Basden’in “Timsah” oyunu son zamanlarda ‘Ufak Tefek Cinayetler’de tanıdığımız Mert Fırat ve Ferit Aktuğ’u Fazilet Hanım ve Kızları dizisinden Hazal Türesan’ı Dasdas’da biraraara getiriyor.

‘Hepimiz timsahın karnındaki İvan’ız’ vurgusu ile yola çıkan oyunun diğer oyuncuları Erkan Avcı ve Özgün Aydın. Seyirci  Erkan Avcı’yı ‘Cesur ve Güzel’ dizisinden, Özgün Aydın’ı ise ‘Güldür Güldür’ programından tanıyor. 

Timsah-Dasdas-Erkan Avcı, Ferit Aktuğ, Özgün Aydın, Hazal Türesan

DasDas Tiyatro’nun kurucusu olan Oyuncu Mert Fırat, Dizilerin başarılı oyuncularını tiyatro sahnesine çekmeyi başarmış. Böylece televizyonlarda yakalanan popülerliğin tiyatro sahnesine yansımasını sağladı.

Ferit Aktuğ, daha önceden pek tiyatro sahnesinde görülmedi… Son zamanlardaki ‘Ufak Tefek Cinayetler’de çizdiği Taylan karakterinde doğal oyunculuğu ile büyük ilgi gördü. Bu rolünde karısına aşık, çocuğuna bağlı, duyarlı ev babası rolü ona cuk diye oturdu. Daha önceki Kampusistan, Kavak Yelleri, Haziran Gecesi’ndeki rolleri bu denli seyirciyi etkilemdi.

‘Tatlı İntikam’ ve ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ Dizisinde aç gözlü ihtiras dolu bakışların sahibi Hazal Türesan,  son olarak Mert Fırat’ın oynadığı  ‘Ufak Tefek Cinayetler’de Serhan’ın boşanma avukatı rolündeydi. 

Özgün Aydın, 22. Sadri Alışık& Çolpan İlhan Tiyatro Oyuncu ödüllerinde;  Mert Fırat’ın En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldığı Joseph K’daki rolü ile yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.  Başarılı oyuncu Duru Tiyatro, Tiyatro Oyunbaz, Öteki Tiyatro’ çeşitli oyunlarda görev aldı.

Erkan Avcı; Cesur ve Güzel, Ayrılık, Kurtlar Vadisi Pusu, Sakarya Fırat gibi dizilerde rol aldı. 2011 yılında Altın Portakal Ödülleri’nde  yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülünü ‘Zenne’ filmindeki rolü ile başarısını belgelendirdi. Son olarak ‘Çukur’ dizisinden televizyon izleyicisi ile buluşurken Timsah’lada tiyatroseverler ile buluşacak. 

Erkan Avcı, Ferit Aktuğ, Özgün Aydın, Hazal Türesan ünlü isimler Mert Fırat’ın yönetmenliğinde bir araya gelip ‘Timsah’ ı seyirci ile buluşturuyor. İngiliz mizah yazarı Tom Basden’la ikinci randevularında bu kez çağın hastalıklarından birine mizahi bir bakış atıyor. Basden’ın Dostoyevski’nin aynı adlı öyküsünden esinlenerek yazdığı oyun, gösteri toplumunun sistemle el sıkışmayı seçen aktörleriyle, bir timsahın karnından “hesaplaşıyor.” Oyun, en az hayatta şahit olduklarımız kadar “tuhaf ama gerçek” bir tona sahip.

KADRO

Yazan: Tom Basden
Yöneten: 
Mert Fırat & Volkan Yosunlu
Çeviren:
 İlksen Başarır
Oynayanlar: 
Erkan Avcı, Ferit Aktuğ, Özgün Aydın, Hazal Türesan

GÖSTERİM TARİHİ

16  Aralık 2018 Pazar Saat 17:00

23  Aralık 2018 Pazar Saat 17:00

28 Aralık 2018 Cuma Saat 20:30

07 Ocak 2019 Pazartesi Saat 20:30

08 Ocak 2019 Salı Saat 20:30

Bilet Fiyatı Tam 70.00 TL, Öğrenci 55.00 TL

AdresAtaşehir Atatürk Mahallesi, Metropol İstanbul, Ataşehir Blv., 34758 Ataşehir

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.