Yönetmen koltuğunda Mimi Leder’ın oturduğu  , senaryosunu Daniel Stiepleman yazdığı   “Eşitlik Savaşçısı (On The Basis of Sex)” filmi 28 Aralık 2018’de beyazperde de..

Filmde Ruth Bader Ginsburg karakterine Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi, Her Şeyin Teorisi, Cehennem filmlerinden hatırladığımız Felicity Jones hayat veriyor.  Timothée Chalamet ile başrolleri paylaştığı “Beni Adınla Çağır’la” Altın Küre adaylığı elde eden Armie Hammer, Ruth’ın hayat arkadaşı Marty Ginsburg rolünde. Maniac dizisi ile adını iyice duyuran Justin Theroux, Hollywood’un yeni oyuncularında  Cailee Spaeny, 1991 yılında aldığı Oscar ödülünün yanı sıra 2 tane de Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Kathy Bates, Oscar adayı ve Altın Küre sahibi Sam Waterston, Transformers: Kayıp Çağ’ın Shane Dyson’u Jack Reynor, Francis X. McCarthy ve Stephen Root gibi isimler de yer buluyor.

Eşitlik Savaşçısı (On The Basis of Sex)” Konusu:

ABD anayasasında “kadın” kelimesi bir kez bile geçmiyor.

“Özgürlük” kelimesi de geçmiyor…

Dünya kadın hakları için yaptığı önemli girişimler ve çalışmalarla tanınan ABD’nin ilk kadın hakim Ruth Bader Ginsburg ,  ilham veren hayat hikayesini konu ediyor. Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir okuldan mezun olan Ruth, kocası Marty ile okul yıllarında tanışır.  Hayatı boyunca kadın hakları ve cinsiyet eşitliği üzerine çalışmalar yapar. Bu yolda zorlu bir hukuk mücadelesine girişir. Bu zorlu mücadele de en büyük destekçisi eşi Marty Ginsburg’dur.

Ruth Joan Bader Ginsburg  Kimdir

Brooklyn’de Nathan and Celia Bader’in kızı olarak dünyaya geldi.Columbia Law School (1959), Cornell Üniversitesi (1954), James Madison High School, Harvard Hukuk Fakültesi’nde okudu.  Ruth Joan Bader Ginsburg, Başkan Bill Clinton tarafından 1993’te ABD Yüksek Adalet Divanı’nındaki görevine tayin edildi.

Tür: Biyografi , Drama

Orijinal Adı On the Basis of Sex

Yönetmen Mimi Leder

Senaryo Daniel Stiepleman

Yapımcı Robert W. Cort , Betsy Danbury , Jonathan King

Oyuncular Armie Hammer, Justin Theroux, Felicity Jones, Cailee Spaeny, Jack Reynor , Kathy Bates, Stephen Root, Sam Waterston, John Ralston , Gabrielle Graham, Francis X. McCarthy, Angela Galuppo, Joe Cobden, Gary Werntz, Stephanie Costa, Arlen Aguayo-Stewart, Callum Shoniker, Karl Graboshas , Holly Gauthier-Frankel, Dawn Ford, Kareem Tristan Alleyne, Arthur Holden, Michael Dickson, Jeff Lillico, Jonathan Maxwell Silver, Amanda MacDonald, Alexandra Petrachuk, Julia Borsellino, Sean Colby, Gita Miller

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.