Osmanbey Halaskargazi Caddesi’ndeki ‘Sahne 3’ 16 Kasım’da sezonu açtı. Toplumun kenarlarında yaşayan insanların gözden kaçan yaşamlarını sahneye taşıyan ’Açı Kenar Açı’nın karakterlerini yazarı Zeynep Kaçar şöyle tanıtıyor: “Yaşlanmayan bir kadın, eve dönmeyen bir adam, büyümeyen bir bebek, ergen bir bakkal çırağı, yoksa iki mi? Çıkışı olmayan bir ev, hep aynı şehir, hep aynı sokaklar. Geçmek bilmeyen zaman nasıl hızla akıp gidiyor… Her şey tastamam. Yemeklerimiz çok lezzetli, sevişmelerimiz çok düzenli, eğlencemiz çok çılgın, paramız bol. Nasıl mutluyuz, nasıl da iyi ezberlerimiz… Kuşkusuz burası cennet! Peki İzlanda’nın başkenti?”

“Hepimiz insanız.”

Oyunun yönetmeni  Ümit Çırak, oyunu sahnelerken göz önünde tuttuğu soruları da sıralıyor: “Hepimiz insanız. Önce topluluklar halinde yaşarken sonra güvenli bir yaşam için toplumsal düzenler kurduk. Bu düzeni korumak için din, devlet ve aile kurumlarını geliştirdik. Bu kurumlar bir yandan güvenli, huzurlu ve bolluk içinde bir yaşam için toplumu yönetecek, diğer yandan topluma uyumlu bireyler yetiştirecekti. Peki güvende miyiz? Huzurlu muyuz? Bolluk içinde miyiz? Birey mi olduk şimdi? Peki o birey, insan ihtiyaçlarımızı karşılıyor mu? Hiçbiri gerçekleşmediyse düzen yanlış kurulmuş olabilir mi?”

Künye

Yazan: Zeynep Kaçar

Yönetmen: Ümit Çırak

Oyuncular: Zeynep Kaçar, Ümit Çırak, Baran Bayraktar, Saruhan Tolga Öztürk

Koreografi: Senem Oluz

Dekor: Ceren Çırak, Bartu Zeytinci

Kostüm: Levon Kordonciyan

Işık: Yüksel Aymaz

Müzik: Burçak  Çöllü

Yönetmen yardımcısı: Yunus Narin

Reji Asistanı: Eray Uygun, Deren Karaibrahim

Afiş Tasarım -Fotoğraf: Barış Çakmak

Oyun günleri: Çarşamba ve cuma günleri saat 20:30’da

16 Kasım Cuma İlk Gösterim 20:30’da Sahne 3’te

23 -30  Kasım 2018 Cuma saat 20:30’da Sahne 3’te.

7-14-21-28 Aralık 2018 Cuma saat 20:30’da Sahne 3’te

2-9-16-23-30 Ocak 2019 Çarşamba 20:30’da Sahne 3’te

1-8 Cuma 13  Çarşamba Şubat 20:30’da Sahne 3’te

Oyun süresi: Tek perde, 75 dk.

Bilet fiyatı : 50 TL  Öğrenci : 30 TL. – Biletix fiyatı : 56 TL. Öğrenci : 35 TL.

Sahne 3: Halaskargazi Cd. Sebat Apt. No:74 K:5 D:9 Osmanbey – Şişli

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.