Müslüm Baba Filminde Yasal Hak İhlaline Açıklık Getirildi

0

 Geçtiğimiz günlerde sinemaseverlerle buluşan Müslüm Baba Filmi hakkında dile getirileren ‘Yasal Haklar ihlali’ne açıklık getirildi. Müslüm Baba filmi ile ilgili ICNN Yapım şirketi adına Yapımcı Sayın Nuri Yıldırım’ ın bilgilendirme metnini bilgilerinize sunmaktayız.

Müslüm Gürses’in Hayatı ve Müzikleri Hakkındaki İçeriklerin Yasal Hakları Kimlerde?

Ortak yapımcısı olduğumuz, merhum Müslüm Gürses’in hayatından kesitler anlatan “MÜSLÜM BABA” isimli sinema filmi ülkemizde ve yayınlanmaya başladığı ülkelerde sinema izleyicisinin büyük beğenisini kazanmıştır. Projenin başından itibaren, ICNN olarak büyük bir titizlikle, aldığımız sorumluluğun gereğini bize yakışan bir şekilde yapmak ve sinemaseverlerin beğenisine sunmak üzere heyecan ve tutkuyla çalıştık. Filme halkımızın ilgi ve teveccühünü gördükçe, bu nitelikli emeğin karşılığını almanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Bu süreçte yasal anlamda veya manevi açından hak sahibi sıfatına haiz olan tüm kişiler ile iletişime geçilerek kendilerinden her türlü yasal izin alınmış ve maddi hakları ödenmiştir. Tüm bu hazırlık süreci layıkıyla tamamlandıktan sonra yapım çalışmalarına geçilmiştir.

Bazı basın kuruluşlarında telif hakları üzerine bir takım açıklamalar yapıldı. Bunların ciddiye alınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Bütün anlaşmaların yasal çerçevede yapıldığını belirtti.

Bir takım basın ve yayın kuruluşlarında sinema filmimiz ile ilgili bilgi eksikliklerinden kaynaklanan ve haber olarak yayınlanan, ancak kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açacak konulara açıklık getirmek isteriz. Özellikle Müslüm Gürses’in manevi şahsiyetine duyduğumuz derin saygı ve sevgi nedeniyle kendisini konu alan filmimiz ile ilgili her türlü yanlış anlaşılmanın önüne geçmek, bizim için oldukça önemli bir görev ve yükümlülüktür.

Müslüm Baba Sinema Filminin Bütün hakları eşit olarak İCNN ve Dijital Yapımevi’ne ait

“MÜSLÜM BABA” sinema filminin hakları eşit oranda ICNN ve DİJİTAL YAPIMEVİ adlı şirketlere aittir. Sinema filminin yapımcıları Nuri Yıldırım ve Mustafa Uslu’dur. Sinema filminin yapım sürecinde filmin hakları öncelikle ICNN’e ait olmak ile birlikte DİJİTAL YAPIMEVİ, yapılan ortaklık anlaşması ile projeye daha sonra ortak yapımcı olarak dahil edilmiştir.

Merhum Müslüm Gürses’in kıymetli eşi Sayın Muhterem Nur Hanım ile ICNN şirketi arasında 26.12.2017 tarihinde imzalanmış sözleşme çerçevesince kendisinin hayatı ve eserlerinin sinema filmi içinde kullanılabilmesi için anlaşmaya varılmıştır. Bu çerçevede kendisine taraflarca anlaşılmış olan telif bedeli ödenmiştir. Sayın Muhterem Nur Hanım, bu telif bedeli dışında yapımcılardan başka herhangi bir talepte bulunmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız,

müslüm baba ile ilgili aramalar

müslüm baba filmi ne zaman?

müslüm baba fragman izle

müslüm gürses hayatı ve sinemaları müzikleri, 

müslüm baba film oyuncuları kimler rol alıyor, zerrin tekindor

müslüm gürses hayat hikayesi Muhterem Nur ne dedi? 

müslüm gürses neden öldü? kimler öldü? 

müslüm filmi ne kadar izlendi seyirci sayısı

müslüm gürses filmi 2018

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.