Zorlu PSM’nin sezonun dikkat çeken oyunu olarak kabul edilen   yeni prodüksiyonu “Gece Sempozyumu”nda Mert Fırat ile Ersin Umut Güler Dönüşümlü oynayacak. Mert Fırat’ın dizi çekimlerinin yoğunluğu nedeni ile çok fazla bulunamayacağı tiyatro oyununda rolünü Ersin Umut Güler’e devredecek.  Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Yaşar Bayram Gül ve Pervin Bağdat gibi yıldızların rol aldığı ‘Gece Sempozyumun’nun prömiyeri 21 Kasım akşamı Sky Lounge’da gerçekleşti.

22. İKSV Tiyatro Festivali ile Zorlu PSM tarafından  sahnelenecek oyun Uluslararası Tiyatro Festivallerine katılmak içinde gün sayıyor. Dasdas Tiyatro’nun kurucusu ve Son zamanlarda Ufak Tefek Cinayetler dizisinde adını  sıkça duyduğumuz Mert Fırat; “işlerinin çok yoğun olması nedeni ile oyunun aksamaması için rolünü Ersin Umut Güler ile dönüşümlü oynayacak. Yolcu Tiyatro ile her yıl sezona damgasını vuran oyunların yaratıcısı Ersin Umut Güler; Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler, Kapıların Dışında, Jogo’nun Doğum Günü gibi ödüllü oyunları yönetti. Son olarak da Pervin  Bağdat ile sahnelediği ‘Kürklü Venüs’ oyunun hem yönetmenliğini hemde oyunculuğunu üstlendi. Zorlu PSM, İstanbul Tiyatro Festivali, Platform 0090 (Belçika) ve Flaman Kraliyet Tiyatrosu iş birliğiyle sahnelenen yapımın gala gecesinin biletleri günler öncesinden tükendi. Sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan “Gece Sempozyumu”, Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Yaşar Bayram Gül ve Pervin Bağdat gibi usta oyuncuları aynı sahnede buluşturuyor; sezon boyunca sahnelenecek oyunda Mert Fırat ve Ersin Umut Güler ise dönüşümlü oynuyor.

Açık arenada tiyatro deneyimi sezon boyunca Zorlu PSM’de

Eric De Volder’in oyunundan sahneye uyarlanan, yönetmenliğini Mesut Arslan’ın üstlendiği “Gece Sempozyumu”, sezon boyunca Zorlu PSM’de tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunda olaylar, bir anne, üç oğlu ve ortalıkta olmayan bir babanın etrafında gelişiyor. Yönetmen Mesut Arslan, birey/sistem, birey/birey arasındaki iletişimin sınırlarını ortaya çıkarıp çizgisel yaşam ile döngüsel yaşam arasındaki farkı keşfetmeyi amaçlıyor. Oyuncular ve metin, plastik sanatçısı Lawrence Malstaf’ın topaçlı entalasyonunun içine yerleştiriliyor; seyirciler ise açık bir arena etrafında konumlanıyor. Oyunun 22. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşecek tüm temsillerinin biletleri şimdiden tükendi.

KÜNYE

Kavramsal Çerçeve ve Yöneten: Mesut Arslan

Yazan: Eric De Volder

Çeviren: Şaban Ol

Topaçlar ve Arena: Lawrence Malstaf

Dramaturji: Ata Ünal

Sahne Tasarımı: Lawrence Malstaf & Meryem Bayram

Oynayanlar: Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Mert Fırat / Ersin Umut Güler, Yaşar Bayram Gül, Pervin Bağdat

Işık Tasarımı: Jan Maertens

Müzikler ve Müzik Tavsiyesi: Eric Thielemans

Ses: Stijn Demeulenaere

Kostüm: Johanna Trudzinski

Reji Asistan: Koray Doğan

Teknik Oyuncu: Uğurkan Hafızoğlu

Işık Uygulama: Tugay Görmez

Ses Uygulama: İlker Toğay

Kostüm Uygulama: Defne Parman

Stajyer: Rojda Gülüzar Karakuş, Emre Can Sancar ve Alper Mert

Yaklaşık 80’ sürer; ara yoktur.

GÖSTERİM TARİHİ

24 Kasım 2018  Zorlu PSM Sky Lounge’da / 21-00

26 Kasım 2018 Zorlu PSM Sky Lounge’da / 21-00

27 Kasım 2018 Zorlu PSM Sky Lounge’da / 21-00

BİLET fİYATI

Öğrenci Biletleri 10 TL
1. Kategori – 89.50 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.