“8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Ödül Töreni bı akşam gerçekleşti. Oylum Talu’nun sunuculuğunu yaptığı tören Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlendi. “Herkes için adalet” temasına vurgu yapılan gecede en iyi film ödülü ‘Limonata’ya verildi. Seyirci ödülü’nü ise ‘12 Yıllık Gece ‘ Filmi aldı. 

Kısa tanıtım filmiyle başlayan törene, birçok sinemasever ve akademisyen  katıldı. Gecenin sonunda En İyi Film Ödülü’nü alan ‘Limonata’ filmi gösterildi.

Festival başkanı Adem Sözüer ve  direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci  katılımıyla gerçekleşen  ödül töreninde,  Oylum Talu’un sunumuyla festivalde yarışan filmlerin ve jürilerinin tanıtımları yapıldı. Festivalin Uzun Metraj Film yarışması’nda birinci gelen filme ödülü jüri başkanı Derviş Zaim verirken Oyuncu Bennu Yıldırımlar seyirciler için kura çekti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen  festivalinin ödülleri sahiplerini buldu. Daha sonra Ioana Uricaru yönettiği   “Limonata-Lemonada” filmi izlendi.

 “Herkes İçin Adalet” 

Jüri Özel  Ödülü: Ayka/Sergey Dvortsevoy

Öğrenci Jürisi En İyi Film Ödülü: İtaat-Obey/Jamie Jones 

Altın Terazi Uzun Metraj En İyi Film Ödülü:  Limonata-Lemonade/Iona Uricaru

Altın Terazi Kısa Metraj En İyi Film Ödülü: Tel-The Wire /Berkay Hasbay

Habertürk Seyirci ödülü:  12 Yıllık Gece-A Twelve Year Night/Alvaro Brechner

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.