Kanadalı yönetmen Robert Lepage, büyüleyici bir Shakespeare yorumlarıyla 22.İstanbul Tiyatro Festivali’nde, Lepage , The Polygraph ve Far Slade of the Moon filmleriyle İstanbul Film Festivali takipçilerinin de zihinlerine kazınmıştır. Sahne üzerindeki bir küpün üzerine yansıtılan görüntülerle Evgeny Mironov tarafından tüm rollerin üstlenildiği bu sıradışı Hamlet gösterisi 22 ve 23 Kasım’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.

Adalet duygusunun tüm bilinci etkilediği ve biçimlendirdiği bir karakter olarak Hamlet, “boşluğa” konumlandırılmış bir küpün içinde ve Shakespeare’in oyunundaki diğer karakterlerin hayaletiyle birlikte Yevgeny Mironov tarafından yorumlanıyor. Mironov, özellikle Hamlet’in ölümle kurduğu diyalogun, ölümde kendi varoluşunu anlatım biçiminin, oyunun başından sonuna kadar “çürümenin” nüfuz ettiği bir bilincin yansımasını oldukça berrak bir biçimde ortaya koyuyor. Aynı zamanda Theatre of Nations’ın sanat direktörü olan Yevgeny Mironov, fizik kurallarını zorlayan bu küp tasarımının içinde 11 Hamlet karakterine adeta nefes veriyor ve onları Hamlet’in bilincinde yeniden yaratıyor. Rus sinemasının sevilen yüzlerinden biri olan Mironov, 1991 yapımı Todorovski filmi Love ve Rus televizyonlarının Budala uyarlamasındaki rolleriyle de tanınıyor.

Robert Lepage’ın daha önce Miles Davis ve Jeane Cocteau’nün hayatını konu alan oyunu Needles and Opium’da denediği Carl Fillion tasarımı, video sanatının olanaklarından yaralanarak kullandığı küpe yansıyan görüntüler, seyirciyi soluksuz takip edeceği bir yolculuğa çıkarıyor. 

THEATRE OF NATIONS 

Künye

Uyarlayan: Robert Lepage
Oynayan: Yevgeny Mironov
Katılımıyla: Vladimir Malyugin
Yöneten: Robert Lepage
Sahne Tasarımı: Carl Fillion
Kostümler: François St-Aubin
Ses ve Müzik: Josuė Beaucage
Video: Lionel Arnould

Rusça; Türkçe üstyazılı.
Yaklaşık 135’ sürer; ara yoktur. 

22 Kasım 2018 Perşembe 20:30 

Bilet Fiyatı 1. Kategori – 280.00 TL  

  1. Kategori -201.50TL  
  2. Kategori -168.00TL  
  3. Kategori -134.50TL  
  4. Kategori -89.50TL  

Öğrenci – 10.00 TL 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.