8.Suç ve Ceza film festivali panelleri devam ediyor. “Filmlerde Kullanılan Madde ve Alkol İzleyiciyi Özendirir mi?” ayrıca “Sinema ve Adalet İlişkisi”  konulu oturumlara katılımcıların yoğun ilgisi var. Paneller 15 Kasıma kadar devam edecek.

Sinema ve Adalet İlişkisi Paneli

8.Ulusal Suç ve Ceza Film Festivalinin ikinci gününde “Utoya 22 Temmuz” filminin gösterimi sonrasında oyuncu Barry Ward, Film eleştirmeni Mehmet Açar ve Festival Başkanı Prof.Dr. Adem Sözüer’in katıldığı “Sinema ve Adalet İlişkisi” paneli yoğun ilgi üzerine gerçekleşti. Panel sürecinde sinemanın adalet kavramını ele alışı,insanların adalete ilişkin bakışlarını yönlendirmesi gibi konular film örnekleri üzerinden tartışıldı.

11 Kasım 2018

Filmlerde Madde ve Alkol Gösterilmesi Kullanımı Arttırır mı?” Konulu Panel

Festival geleneği hakime gelen sinema panellerinin ikincisi Serpil Kırel, Kültegin Ögel ve Serdar Akar’ın katılımı ile 11.kasımda gerçekleşti. Bengi Semerci’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde filmlerde alkol ve madde gösterimlerinin seyirci üzerindeki etkileri incelendi. Özellikle sigara ve alkol endüstrisinin reklam amaçlı etkileri tartışıldı. Çocuk ve gençlerin ayrı değerlendirilmesi gerektiği ama erişkinlerin verileni kendi değerlendirmesinden geçirmesi gerektiği vurgulandı.

12 Kasım 2018

Terbiye Filminin Ekibi Gösterim Sonrası Seyirci Sorularını Yanıtladı

Festivalin yarışma bölümünde yer alan Terbiye film ekibi Kadıköy sinemasında ki gösterim sonrası söyleşiye katıldı. Filmin yönetmeni Pooya Badkoobeh ve Negar Moghaddam izleyicilerin sorularını yanıtladılar. İran gençliğine ve sinemanın onlara yaklaşımına ilişkin tartışmalar yapıldı.

12 Kasım 2018

12 Yıllık Gece Filmininin Gösterimi Sonrası Alfonso Tort Seyirci Sorularını Yanıtladı

İzleyicinin büyük ilgisini çeken 12 yıllık gece filminin Atlas Sinemasında yapılan gösteriminden sonra filmdeki mahkumlardan birini oynayan Alfonso Tort seyircinin sorularını yanıtladı. Film nedeniyle aşırı kilo vermek zorunda kalan oyuncu çekimler sırasında mahkumların yaşadıklarını adeta yaşadıklarını söyledi.

12 Kasım 2018

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.