37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı 10 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Selim İleri, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu BaşkanıSayın Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Kenan Kocatürk ve TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Sayın Deniz Kavukçuoğlu’nun değerli katılımlarıyla açıldı.

Bu yıl otuz yedinci yaşını kutlayan İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak”, Onur Yazarı ise Sayın Selim İleri’dir. Yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 kültür etkinliği ve binlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla bir araya gelecektir.

Sanat galerilerinin yanı sıra bağımsız gruplar, çeşitli sanat inisiyatifleri ve genç sanatçıları da konuk eden İstanbul Sanat Fuarı, Deneyim teması ile sanatseverleri karşılıyor. İstanbul Sanat Fuarı’nın her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri de sahiplerini buldu. Plastik sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Sayın Alev Ebüzziya’ya, Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü Sayın Prof. Dr. Meral Özbek’e, Koleksiyoner Onur Ödülü Sayın Erol Tabanca’ya ve Sanatsever Kurum Onur Ödülü Açık Radyo’ya değer görüldü.

İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında, İstanbul Sanat Fuarı ise sabah 11.00’den itibaren ziyaret edilebilir. Fuarlarımız 18 Kasım Pazar akşamı saat 19.00’da sona erecektir.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.