Derya Alabora

80’li ve 90’lı yılların sahne ve sinema yıldızı Efsane Pars, her koşulda kendini kandırabilecek kadar aşka âşık bir kadın… Derya Alabora’nın hayat verdiği bu renkli karakterin delidolu hikâyesi, “Efsane Kadın” oyunuyla tiyatro sahnesine taşınıyor.

Alabora’nın söylediği şarkılarla ve ince esprilerle renklenen, Ezop Sahne prodüksiyonu tek kişilik yeni komedi oyunu “Efsane Kadın”, 1 Kasım Perşembe akşamı 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek. “Bir kadını gerçekten efsane yapan nedir?” sorusunun izini süren “Efsane Kadın”, küllerinden yeniden doğmuş bir kadının hikâyesiyle seyircinin yüzünde bir tebessüm bırakıyor.
80’li ve 90’lı yılların “Kızıl Bomba” olarak tanınan sahne ve sinema yıldızı Efsane Pars, kaldığı otel odasında vurulmuş hâlde bulunur. İntihar mı etmiştir yoksa biricik köpeği Fondip’i de alarak kaçan genç sevgilisi tarafından vurulmuş mudur? Ülkenin bütün sabah programları Efsane ile çalkalanır. Onlar Efsane’yi kendi bildikleri gibi tartışırken seyirciler, her şeyini erkekler, aşk ve şöhret için feda etmiş bir kadının en renkli, en eğlenceli ve en derin hatıralarına doğru bir yolculuğa çıkıyor.
Künye
Yazar : Ali Kemal Güven
Yönetmen: Naz Erayda
Dekor ve Işık tasarımı : Cem Yılmazer
Müzik direktörlüğü: Cumhur Bakışkan
Yönetmen Yardımcısı: Ezop Sahne’nin kurucuları Hande Selen Canar ve Gizem Ertürk
Gösterim Tarihi 1 Kasım 2018 Perşembe Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde  Saat 20.30

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.