Türkiye’de binlerce çocuğa tiyatronun sihirli kapılarını açan Akbank Çocuk Tiyatrosu, İngiltere’de halk oylaması ile “En İyi 10 Çocuk Kitabı” listesine seçilen Goril’i izleyici ile buluşturuyor. Dünyanın en önemli çocuk tiyatrolarından Polka Theatre ve Akbank Sanat işbirliği hayata geçirilen oyun, ünlü kukla ustası Roman Stefanski’nin başarılı rejisiyle çocuklara eğlenceli saatler vaad ediyor. 

2000 yılında Hans Christian Andersen Ödülünü kazanan, 2009-2011 yılları arasında çocuk edebiyatına verdiği hizmetlerden ötürü Children’s Laureate seçilen ünlü yazar Anthony Browne’un aynı isimli kitabından  uyarlanan Goril, Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yardımcı yönetmenliği ile sahneleniyor.

Etkinlik: Akbank Çocuk Tiyatrosu – Goril (6 yaş ve üstü çocuklara tavsiye edilir)

Yer:        Akbank Sanat

Tarih:     10 Kasım 2018, Cumartesi     saat: 11.30

17 Kasım 2018, Cumartesi     saat: 11.30

 Bilet Fiyatı: Tam: 10  TL / Çocuk:  5 TL

Goril Oyunu Künye

Yazan: Anthony Browne

Uyarlayan: Rachel Barnett

Çeviren: Mehmet Ergen

Yöneten: Roman Stefanski

Oyuncular: Mert Aydın, Ayşen Baransel

Yardımcı Yönetmen: Lerzan Pamir

Dekor: Laura McEwen

Kuklalar: Nick Ash

Müzik: Julian Butler

Kostüm: Gül Sağer

Kukla Eğitimi: Ayşıl Akşehirli

Reji Asistanı: Özge Elif Yeşilyurt

 Konu

Hannah gorilleri çok seven sevimli bir kız çocuğudur. Babası çok yoğun çalıştığından, onu her özlediğinde gorilleri ile oynar. Goriller oyun oynamayı çok sevdiği için, keşke babam da goril olsa diye düşünür. Babası doğumgününde ona bir goril hediye eder. Ama bu sıradan bir oyuncak değildir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.