Ilon Hatsor’un yazdığı  ve Ersin Umulu’nun yönettiği “MASKELİLER” oyunu kasım ayında Şişli Blackout Sahnesi’nde.

OYUN ÖZETİ
– ONLARIN DİZ BOYU BİR ÇOCUĞUN BAŞ HİZASIDIR !
Savaşın ortasındaki Filistin’de ilk intifada döneminde, bir kasap dükkanında geçen  MASKELİLER, Filistin halkı içindeki cepheleşmeyi ele alırken daha genel anlamda
savaşın sebep olduğu kişisel tragedyaları anlatıyor.
MASKELİLER, Filistinli üç kardeş olan Davut, Naim ve Halit’in bağlılık, yaşama amacı,
güven, ihanet, aile bağları ile ülkesi ve ailesi arasında kalan kardeşlerin hesaplaşmaları üzerinden, içinde yaşadığımız dünyada insanlığın, şiddetin kıskacındaki durumunu sorguluyor.
Üç kardeş kasapta bir araya gelir. Naim İsrail ile iş birliği yaptığından kuşkulandığı
Davut ile komite gelmeden önce bir görüşme yapacaktır. Hain olmadığını Davut’un
kendi ağzından duymak istemektedir. Böylelikle Davut’u sorgulamaya cezalandırmaya gelen komiteci arkadaşlarına abisini gönlü rahat bir şekilde teslim edecektir. İşgal altındaki bölgelerde intifadanın başlangıcından itibaren Filistinliler içinde 400 den fazla Arap, kendi insanları tarafından öldürülmüştür ve artık Naim’in ve bağlı bulunduğu komitenin, İsrail için çalışan bu insanlara tahammülleri kalmamıştır.
OYUN KÜNYESİ
Yazan : Ilan Hatsor
Çeviren : Nebil TARHAN
Yöneten : Ersin UMULU
Kostüm Tasarımı : Burcu KOTİL
Işık Tasarımı : Ogün YUMAK
Oyuncular : Mert DOĞAN, İhsan ÖNAL, Haluk YÜCE
Yardımcı  Yönetmen : İzel DEMİRHAN
TÜR : Dram
SÜRE : 70 Dakika / 1 Perde
Gösterim Tarihi:
7 Kasım 2018 Çarşamba Şişli Blackout Sahnesi
14 Kasım 2018 Çarşamba Şişli Blackout Sahnesi
27 Kasım 2018  Çarşamba Şişli Blackout Sahnesi
Bilet Fiyatı:20.00 TL

ILAN HATSOR HAKKINDA

Kendi yazdığı oyunların yanı sıra pek çok İsrailli yazarın oyunlarını sahneledi. 1990 yılında, öğreniminin ilk yılında yazdığı Maskeliler, geniş ilgi gördü. Tel Aviv Kameri Tiyatrosu tarafından sahnelenen Maskeliler, İsrail Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından verilen, Meskin Ödülü’nü kazandı. Ulusal ve uluslararası festivallerde sahnelenen Maskeliler, Ilan Hatsor’un tanınmasına büyük katkı sağladı. Ilan Hatsor, Maskeliler’in yanı sıra, dilimize çevrilmeyen ancak ülkesinde ve yurtdışında sahnelenen, ‘Hay Rimona’, ‘State Controller’, ‘Jacko’, ‘The White Heart’, ‘War Over the House’ ve ‘Small Talk’ adlı oyunları da yazdı.“Maskeliler”, oyun yazarının ülkemizde sahnelenen ilk oyunudur.

ERSİN UMULU HAKKINDA

Avustralya’nın Sidney kentindeki Yarwood Üniversitesi’nde Dans Tiyatrosu Workshop’una ve Erol Keskin yönetiminde “Deli Dumrul” Master Class çalışmalarına katıldı. Yurt dışından döndükten sonra 1992-1993 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na John Guare’nin “Altı Derece Uzak” oyunuyla girdi. Halen bu kurumda yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır. 1995 yılında prodüksiyonunu Ak Sanat’ın yaptığı Michael Almaz’ın yazdığı “Kafka’nın Kadınları” oyununda Franz Kafka’yı oynadı. 2001-2002 sezonunda İ.B.B Şehir Tiyatrolarında Açık Tiyatro Birimi kapsamında ilk yönetmenlik çalışmasını Euripides’in “Medea” oyunuyla gerçekleştirdi. Ayrıca oyun 2003 yılının Haziran ayında Finlandiya’nın Tornio kentinde “Avrupa Kadın Tiyatro Oyunları Festivali’ne katıldı. 2006 yılında Zerrin Akdenizli’nin “Bir Yıldız Seç Kendine” adlı çocuk oyununu İ.B.B Şehir Tiyatroları’nda sahneye koydu. Şehir Tiyatrolarında 2010 yılında Murathan Mungan’ın Dört Kişilik Bahçe ve 2015 yılında Yedi Tepeli Aşk oyunlarını yönetti. İ.B.B Şehir Tiyatroları’nda sahnelediği Neil SIMON’ın ‘Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar’ oyunu, 2017-2018 sezonunda oldukça beğenildi ve önümüzdeki sezonda da repertuardaki yerini aldı.

MERT DOĞAN HAKKINDA
Adana doğumlu olan oyuncu, lisansını Beykent Üniversitesi GSF Oyunculuk bölümünde tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Programında yüksek lisansını tamamladı. Anna Frank’ın Hatıra Defteri, Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru gibi oyunlarda ve çeşitli televizyon projelerinde yer alan Mert Doğan, Tiyatro Tek bünyesinde devam ettiği oyunculuğun yanısıra İBB Sanat ve Meslek Eğitim Kurumunda (İSMEK) uygulamalı tiyatro
eğitmenliği yapmakta.
   İHSAN ÖNAL HAKKINDA
1980 yılında Adana’da doğan oyuncumuz, uzun süre beyaz yaka olarak çalıştı. 2010-2012 yılları arasında “Kadınlık Bizde Kalsın”, “Bahar Noktası”, “Salak Oğlum” oyunlarında rol aldı.
2013’te Akademi 35.5’ta MEB sertifikalı Sahne Sanatları Oyunculuğu Eğitimi’ni tamamladı. 2013’te Akademi 35.5’ta Beden Dili, 2014’te Craft Oyunculuk Atölyesi’nde Kamera Önü Oyunculuk Atölyeleri’ne, 2016’da Ivana Chubbuck Atölyesi ve Eric Morris Atölyeleri’ne katıldı. 2016’da “De Babam Rıfat”, 2017’de “Dönme Dolap” oyunlarında oynadı. İhsan Önal dizi ve pek çok reklamın yanısıra, 2015’te Baskın, 2018’de Borç ve başrolünü oynadığı Bina filmlerinde rol aldı.
HALUK YÜCE HAKKINDA
Haluk Yüce sanat hayatına 1980 yılında Dostlar Tiyatrosu’nda başladı. Genco Erkal, Ahmet Gülhan ve Haldun Taner ustalardan oyunculuğu öğrendi. Uzun süre TV oyunculuğu yaptıktan sonra 2016 yılında kendi yazdığı ve Rıfat Ilgaz’ın yaşamını anlatan “De Babam Rifat ” oyunu ile tiyatroya döndü. 2017 yılında Dönme Dolap oyununu yönetti ve oynadı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.