Dul Kadınlar: Yarım Kalan Soygunu Tamamlıyor/ Salon İKSV

0

Steve McQueen’den kendi kaderini çizen dört kadının hikâyesi, Widows / Dul Kadınlar

Açlık ve Utanç ile büyük uluslararası başarı kazanan, 12 Yıllık Esaret ile Oscar’a uzanan yönetmen Steve McQueen, Widows / Dul Kadınlar’da, bu kez daha önce benzerine rastlanmamış bir soygunu beyazperdeye taşıyor. Chicago’da, günümüzde geçen Dul Kadınlar, eşlerini kaybeden dört kadını izliyor. Bu dört kadının tek ortak noktaları, ölen eşlerinin yasadışı işlerden kendilerine borç bırakmış olması. Kendi kaderlerini ellerine alan bu dört kadın, işbirliği yaparak eşlerinin yarım bıraktığı soygunu kendileri tamamlamaya karar veriyor.

Dünya prömiyerini Kuzey Amerika’nın en prestijli etkinliği olan Toronto Film Festivali’nde yapan, Londra Film Festivali’nin açılışında gösterilen ve hem eleştirmenlerin hem izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Widows / Dul Kadınlar, parlak oyuncu kadrosu, heyecan verici konusu ve Steve McQueen’in incelikli yönetimiyle şimdiden Oscar, Altın Küre ve SAG gibi ABD sinema ödülleri için konuşuluyor.

 

Widows / Dul Kadınlar’ın başrollerini Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki ve Cynthia Erivo paylaşıyor. Filmin göz alıcı oyuncu kadrosunda ayrıca Robert Duvall, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Brian Tyree Henry ve Liam Neeson yer alıyor. Filmin senaryosuna katkıda bulunan Gillian Flynn’i Gone Girl‘den tanıyoruz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.