8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bugün Crown Plaza Otelde  yapılan basın toplantısında  9 ile 15 Kasım arasında yapılacak olan 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin filmleri ve yarışma jürileri tanıtıldı. 

 

Festivalin istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer ile Festival Koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci’nin katıldığı basın toplantısında 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bugün Crown Plaza Otelde  yapılan basın toplantısında  9 ile 15 Kasım arasında yapıalcak olan 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin filmleri ve yarışma jürileri tanıtıldı.İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin işbirliği ile düzenlenenen  festivalle birlikte “Madde ve Alkol bağımlılığı” konusunda dünyanın birçok ülkesinde gelecek olan  hukuk psikatri sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimlerin katılacağı bir dizi panel yapılacak. toplantılar İstanbul Üniversitesi’nin Beyazit’teki ana binasının salonlarında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival kapsamında uzun  metraj film yarışmasının  Derviş Zaim Başkanlığındaki jürisinde Bulgaristan’dan  Pavlina Jeleva, İsviçreden yapımcı İvan Madeo, Rusya’dan yapımcı senarist yönetmen Evgenia Tirdatova, Türkiye’den tiyatro ve sinema oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer alıyor.

 

Başkanlığını İrlandalı Bari Vard’un  yapacağı Altın Terazi Kısa Film Yarışması jürisinde Melis Birkan, Laura Kavanagh, Bulut Reyhanoğlu ve Çiğdem Mater bulunuyor. Bu yıl ilk olarak festivalde üniviersite öğrencilerinden oluşan bir öğrenci jürisi de kuruldu.  Festival gösterileri Avrupa yakasında Beyoğlu Atlas, Anadolu yakasında Kadıköy sinemalarında yapılacak. Festival filmlerinin hepsi Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Festivalin ‘İz Bırakanlar’ bölümünde Türkiye ve Dünya sinemasında unutulmayan  filmlere yer veriliyor. Atlas sinemasında 10-11 Kasım günleri film gösterimlerinden sonra ‘Sinema Madde ve Alkol Kullanımını özendirir mi? ‘ Sinema ve Adalet ilişkisi başlıklı iki panel düzenlenecek. Ayrıca film gösterimlerinden sonra filmlerin yönetmenleri yada oyuncularıyla söyleşilerde düzenleniyor.

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Broşürü

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Basın Toplantısı Video

8. Suç ve Ceza film Festivali Tanıtım Toplantısından Fotoğraflar

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.