“İştah Açan Sinema”nın Konuğu: Serra Yılmaz

0
Conrad İstanbul Bosphorus’un klasikleşen kültür ve sanat buluşmaları, bu ay sinemaseverleri buluşturuyor. 18 Ekim Perşembe günü ‘İştah Açan Sinema’ temasıyla gerçekleştirilecek Conrad Talks, gazeteci ve sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez moderatörlüğünde, Türkiye’de olduğu kadar İtalyan sinemasında da çok iyi tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Serra Yılmaz; senarist, yönetmen ve yazar Ümit Ünal; deneyimli gazeteci, oyuncu ve eleştirmen Emrah Kolukısa ve otelin özel lezzetlerinin yaratıcısı Executive Şef Alexis Atlamazoğlu’nu ağırlayacak.

Her ay Conrad İstanbul Bosphorus’un sanat eserleriyle donatılmış lobisinde kültür ve sanat dünyasından isimleri konuk eden Conrad Talks, yeni sezonda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ayşegül Sönmez moderatörlüğünde, 18 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek ‘İştah Açan Sinema’ temalı söyleşinin konuşmacıları ise tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Serra Yılmaz; senarist, yönetmen ve yazar Ümit Ünal ile deneyimli gazeteci, oyuncu ve eleştirmen Emrah Kolukısa ve otelin Executive Şefi Alexis Atlamazoğlu olacak.

Sinemaya dair birçok konunun ele alınacağı söyleşide; Ümit Ünal’ın son filmi “Sofra Sırları”, New York’taki Brasserie Les Halles’ın baş şefi, Amerikalı yazar Anthony Michael Bourdain ve yemek temalı filmler etraflıca konuşulacak. Conrad İstanbul Bosphorus’un şık dizaynı, güçlü tasarımı, sanat eserleri ile dolu lobisinde gerçekleşecek olan söyleşiye, otelin özel lezzetlerinin yaratıcısı Executive Şef Alexis Atlamazoğlu da katılarak söyleşiyi farklı bir boyuta taşıyacak.

Konuşmacılar arasında yer alan Serra Yılmaz, İtalyan ve Türk sinemasından çok sayıda ödül almış usta bir oyuncu. Kariyerine çok sayıda dizi, tiyatro oyunu ve sinema filmi sığdıran; özellikle İtalyan sinemasında yönetmen Ferzan Özpetek’in filmlerinin vazgeçilmez ismi olan Serra Yılmaz son olarak İstanbul Kırmızısı filminde rol almıştı. Usta yönetmen ve yazar Ümit Ünal, kariyerine Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Sinan Çetin gibi yönetmenlerin sinema filmlerinin senaryo yazarı olarak başlamış ve “Nar”, “Gölgesizler”, “Anlat İstanbul” ve “9” gibi pek çok eseri sinemamıza kazandırdı. Ümit Ünal’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Sofra Sırları” adlı son filmi ise etkinlikte yer verilecek konular arasında yer alıyor. Konuşmacılardan Emrah Kolukısa, tiyatro, seslendirme ve metin yazarlığı alanlarında başarılı çalışmalar yaparken, 2016 yılından beri Cumhuriyet Gazetesi Kültür Sanat bölümü şefi olarak görevine devam etmektedir. “İştah Açan Sinema” sohbetinin bir diğer konuşmacısı olan Alexis Atlamazoğlu ise dünyanın birçok noktasında aşçılık konusunda deneyim kazanmış ve 2011 yılında Conrad Istanbul Bosphorus’un Executive Şefi olmuştur.

Sinemanın iştah açıcı yönlerinin konuşulacağı Conrad Talks bütün sanatseverleri bekliyor. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.