“Etik Nedir” adlı oyun, yeni sezonda sahnelerde

Yazar ve yönetmen Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği oyunda, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından, oyuncu ve yönetmen Tolga Çiftçi rol alıyor. Bir akademisyenin son dersine odaklanan oyun, gündelik hayattan aile kurumuna, açılıyor.

Yazar ve yönetmen Gökhan Erarslan ile Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından, oyuncu ve yönetmen Tolga Çiftçi,yeni tiyatro sezonunda, ” Etik Nedir” adlı oyunla bir araya geliyor.

Market, Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa, Komik-i Şehir Naşit Bey gibi oyunlarıyla tanınan Gökhan Erarslan’ın 2017 yılında yazdığı “Etik Nedir” adını taşıyan tiyatro metninden sahneye koyduğu tek kişilik oyunda yer alan isim, televizyon seyircisinin de Arka Sokaklar ve Cesur Yürek dizilerindeki oyunculuğu ile tanıdığı Tolga Çiftçi…

Bir akademisyenin son dersine odaklanan oyunda, gündelik hayattan aile kurumuna, politikadan kadın-erkek ilişkilerine kadar pek çok konu ‘etik’ kavramı üzerinden tartışmaya açılıyor. Bu bir hesaplaşma oyunu; “Etik Nedir”çok konuşulan ama neredeyse hiç görülmeyen bir kavram olanetik kavramının üzerinden toplumsal hayatta görmezden geldiğimiz pek çok hadisenin izini sürerek, sert bir eleştiriyi sahneye taşıyor.

30 Ekim Salı saat 20.30’da Şişli Blackout Sahnesi

6 Kasım Salı  saat 20.30 BlackoutSahnesi

13 Kasım Salı saat 20.30 BlackoutSahnesi

20 Kasım saat 20.30 BlackoutSahnesi

30 Kasım saat 20.30 Sadri Alışık Kültür Merkezi

Gökhan Erarslan hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Türk oyun yazarı ve tiyatro yönetmenidir. 2005 senesinde British Council- Oyun Yaz Projesi’ne seçildi ve bir yıl süreyle work-shoplara katılarak yazarlık atölyelerinde bulundu. 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık ve Dramaturgi Anasanat Dalı’nı kazanarak başladığı lisans eğitimini 2010 yılında bölüm birinciliği ile tamamladı. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi içinde yer aldı. Yönetmenlik Atölyesi’nde Yücel Erten’den reji eğitimi aldı. TRT için belgeseller ve çeşitli program ile dizilerde metin yazarlığı yapmasının yanı sıra seslendirme de yapmaktadır. Pek çok eğitim kurumunda yazarlık, tiyatro tarihi, metin çözümleme vb. dersleri vermektedir. Oyunları Devlet Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu gibi önemli tiyatrolar tarafından sahnelenmiş ve pek çok defa ‘yılın oyun yazarı ödülü’ ile onurlandırılmıştır.

Sahnelenen bazı oyunları: Market, Paşa Paşa Tiyatro yahut Ahmet Vefik Paşa, Komik-i Şehir Naşit Bey, Cahide Sonku Müzikali, Vakti Geldi, Sonbaharı Beklerken.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.