Stephen King’in ölümsüz eseri ‘Esaretin Bedeli’ni, bu sezon seyirciyle buluşturmak için Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu hazırlıklara başladı. Oyunun  ilk kez ülkemizde oynanacaktır.

Konusu

Film hapishaneye düşen Andy ve Red’in arkadaş olduğu ve orada  geçen  mahkumların hayatları  anlatılmaktadır. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi’nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Filmin sonunda hiç beklenmedik olayla son bulur. Filmde Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton isimler oynamıştır. Dram, polisiye ve suç türlerinin en güzel örneklerinin sunun bir başyapıt denilebilir.

Tiyatronun yönetmenliğini Şakir Gürzumar üstlenirken, oyunun dekor ve kostüm tasarımını ise Şirin Dağtekin Yenen yapacak. Oyun 2018 yılında tiyatro severlerle buluşacaktır. Şuan için kesin bir bilgi yoktur.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.