FİLMEKİMİ’NDE EK GÖSTERİMLER VE SÜRPRİZLER

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5 ile 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Filmekimi’nde gösteriulen büyük ilgi sonucu biletleri tükenen filmlere seanslar eklendi.  Filmekimi’nin kapanış filmi olarak Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón’un Netflix’te gösterime girecek ‘Roma’ filmi Türkiye’de ilk defa 15 Ekim Pazartesi günü gösterilecek.

17. FİLMEKİMİ’NDE EK SEANSLAR

* Haruki Murakami’nin öyküsünden sinemaya uyarlanan ve dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da tüm eleştirmenlerin beğenisini kazanarak FIPRE SCI ödülünü alan ‘Şüphe / Burning’ 5 Ekim Cuma günü, saat 21.30’da, Beyoğlu Sineması’nda.

 

* Cannes’da Altın Palmiye kazanan, Hirokazu Kore-eda’nın yeni filmi ‘Arakçılar / Shoplifters’ 5 Ekim Cuma günü 21.30’da, Cinemaximum Nişantaşı City’s’de.

• Lars Von Trier’nin Cannes’da dünya prömiyerini yapan son filmi ‘Jack’in Yaptığı Ev / The House That Jack Built’ 5 Ekim Cuma günü 21.30’da, Kadıköy Rexx’te.

• Yorgos Lanthimos’un, Venedik Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan, modern dönem filmi ‘Sarayın Gözdesi / The Favourite’ 13 Ekim Cumartesi akşamı 21.30’da, Atlas Sineması’nda.

•  Gaspar Noé’nin Cannes’da ‘Yönetmenlerin On Beş Günü’ bölümünün en iyi filmi seçilen ‘Climax’ 14 Ekim Pazar akşamı 21.30’da, Atlas Sineması’nda.

 

KAPINIŞ SÜRPRİZİ: CUARÓN’UN ALTIN ASLAN’LI ‘ROMA’SI

Oscar ödüllü yönetmen ve yazar Alfonso Cuarón’un (daha önceki filmleri: ‘Yerçekimi’, ‘Son Umut’, ‘Y Tu Mama Tambien’) bugüne kadarki en kişisel projesi olan ‘Roma’, Meksiko’nun orta sınıftan ailelerin yaşadığı Roma mahallesindeki bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo’nun (Yalitza Aparicio) yaşadıklarını perdeye taşıyor. Kendisini yetiştiren kadınlara bir sevgi mektubu niteliğindeki filmde Cuarón, kendi çocukluğunu anımsayarak 1970’lerin çalkantılı siyasi ortamındaki sosyal hiyerarşi ve aile içi çatışmaların canlı ve duygusal bir portresini çiziyor. ROMA, Cuarón’un 2013’te büyük ses getiren Gravity’den bu yana çektiği ilk film.

Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’nü alan ‘Roma’nın oyuncu kadrosunda Carlos Peralta, Yalitza Aparicio, Marina De Tavira, Marco Graf, Daniela Demesa, Enoc Leaño ve Daniel Valtierra yer alıyor. ‘Roma’, Filmekimi’nin kapanış filmi olarak 15 Ekim Pazartesi akşamı 19.30 ve 22.00 seanslarında Cinemaximum Zorlu’da gösterilecek.

 

FİLMEKİMİ BU YIL ANKARA VE İZMİR’DE

Filmekimi, 12 ile16 Ekim arasında Ankara’da, 19 ile 23 Ekim arasında da İzmir’de sinemaseverlerle birlekte olacak.

Sinemaseverler Filmekimi’ni İstanbul’da Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s ve Kadıköy’de Rexx Sineması’nda, Ankara’da Cinemaximum Cepa, İzmir’de Cinemaximum Konak Pier’de takip edebilecek.

Filmekimi’nin biletleri İstanbul’da, Beyoğlu ve Kadıköy Rexx sinemalarındaki gişelerden ve Biletix satış kanalları (biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi, satış noktaları) üzerinden satışa sunulacak. Ankara ve İzmir’de bilet satışları Biletix satış kanalları üzerinden ve etkinlik tarihinden bir gün önce sinema gişelerinden yapılacak. Filmekimi biletleri tüm satış kanallarında hizmet bedeli eklenmeden satışa sunulacak.

Filmekimi İstanbul gösterimlerinin hafta içi gündüz seansları (11.00-13.30-16.00) sadece 10 TL. Hafta içi 19.00 ve hafta sonu seansları (11.00-13.30-16.00-19.00) tam 25 TL, indirimli 15 TL, tüm 21.30 seansları ise 25 TL. Ankara ve İzmir’de ise tüm seanslar tam 18 TL, öğrenci 15 TL.

Ayrıntılı bilgi için: filmekimi.iksv.org

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.