Tiyatro Mundus Arnold Wesker’in ‘Dört Mevsim’ini Sahneliyor

0

Tiyatro Mundus Arnold Wesker’in yazdığı ve Berrin Cumali’nin çevirisini yaptığı ‘Dört Mevsim’ adlı oyununu Sercan Şekerci recisi ile Tatavla Sahne ve Bitiyatro Sahnesinde sahneliyor. Kaybettikleri aşklarını yeniden yaşamak isteyen iki insanın bir dağ evinde ‘Dört Mevsim’e hapsoluşlarının anlatıldığı oyunda Anıl Çalım ve Merve Ateş rol alıyor.

DÖRT MEVSİM

 

YAZAN

ARNOLD WESKER

 

ÇEVİREN

BERRİN CUMALI

 

YÖNETEN

SERCAN ŞEKERCİ

 

OYUNCULAR

ANIL ÇALIM

MERVE AYTEŞ

 

REJİ ASİSTANI

ECE ERTÜRK

 

TEKNİK ASİSTAN

SERKAN KOÇAK

 

OYUNUN KONUSU

Mutlak aşka kavuşmayı arzulayan ve bunu yalnız birbirlerinde bulabileceklerini düşünen Beatrice ve Adam, eşlerini ve çocuklarını geride bırakarak yeniden denemeye karar verirler. Adam’ın amcasına ait olduğunu söylediği dağ evi, onların girdabına ev sahipliği yapacaktır.

Belki buraya daha önce geldiler, belki de hiç… Veyahutta hep buradalardı zaten. Hiç de yabancı gelmeyen bir mevsim dörtgeni sunuyor Adam ile Beatrice’in hikayesi; sanki biz gibi…

 

YAZAR HAKKINDA

1932-2016 yılları arasında yaşamış olan İngiliz oyun ve senaryo yazarıdır. II. Dünya Savaşı döneminde yetişen Wesker, bağımsız ve özgünlüğü ön planda tutan eserleriyle dikkat çeker. İşçi sınıfı ailesi ve kendi yaşamından edindiği tecrübeleri oyunlarına yansıtmış ve sorgulayıcı, iddialı aksiyonlarıyla tiyatroyu besleyen bir düşünür olarak da kabul görmüştür.

Arnold Wesker, insanların sıradanlaştırılmasını “Lilliputlaştırma” terimiyle ifade etmiş ve buna daima karşı bir tavır takınmıştır. 50’nin üzerinde eseri mevcuttur.

 

YÖNETMEN HAKKINDA

1989 İstanbul doğumludur. Tiyatroyla tanışması 2008’de üniversitede rol aldığı

Keşanlı Ali Destanı oyunuyla gerçekleşmiştir. 10 yılı aşkın sürede dört farklı özel tiyatroda

görev yapan ve 20’den fazla oyunda yer alan Şekerci, halen Tiyatro Mundus’ta eğitmen/yönetmen olarak serüvenini sürdürüyor. Ayrıca Perform Group’ta

spor spikeri ve video editörü olarak görev yapıyor.

 

EKİP HAKKINDA

Tiyatro Mùndus, 2018’de kuruldu. Genç ve dinamik kadrosunu 2014-2018 yılları arasında faaliyet gösteren Marmara Drama Topluluğu’ndan alan ekip; kendi kendine yetebilen, tiyatro-eğitim-gelişim üçlemesini misyon edinen bir yapıya sahiptir. Mùndus, sahneye koyduğu eserlerle Türk Tiyatrosu’na, açtığı atölyelerle toplumun gelişimine

katkıda bulunmayı hedefler.

 

İLETİŞİM:

tiyatromundus.com

www.facebook.com/tiyatromundus

twitter.com/tiyatromundus

instagram.com/tiyatromundus

 

 

DÖRT MEVSİM GÖSTERİ TARİHLERİ:

-13 EKİM 2018 (PRÖMİYER)  BİTİYATRO 20:30 

-25 EKİM 2018 TATAVLA SAHNE 20:30

-22 KASIM 2018 TATAVLA SAHNE 20:30

-29 ARALIK 2018 TATAVLA SAHNE 20:30

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.