SeturSelect’ten Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Mısır tarihine yolculuk

Setur’un kişiye özel deneyim ve macera seyahatleri sunmak üzere hayata geçirdiği markası SeturSelect ile duayen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın işbirliği. 15-24 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Mısır Turu ile devam edecek. İskenderiye’den başlayacak turun Mısır keşfi boyunca misafirler Rashid. Kahire, Abu Simbel, Asuan ile Luxor’u ve çevresindeki yerleri dolaşarak aralarında. Giza Piramitleri, Kahire Mısır Ulusal Müzesi, Han El Halili Çarşısı, Edfu Tapınağı, Karnak Tapınağı, Krallar Vadisi gibi pek çok yeri ziyaret edecek.

Setur’un 50 yılı aşkın sektör tecrübesi ve üstün hizmet kalitesiyle, kişiye özel deneyim ve macera seyahatleri sunmak üzere hayata geçirdiği markası. SeturSelect, deneyimli rehberlerinin yanında ünlü isimlerin de anlatımlarıyla renklendirdiği özel kültür turlarına bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye’de tarih denince akla ilk gelen isim olan duayen tarihçi, akademisyen ve yazar .Prof. Dr. İlber Ortaylı ile beraber düzenlenen bu ayrıcalıklı turun ilk gününde İskenderiye’de Kayıtbay Kalesi, Anfushi Osmanlı Mahallesi. Greko-Roma Müzesi, Kom al Dikka Roma Tiyatrosu, Pompey Sütunu. Saad Zaghloul ve Tahrir Meydanları, Yeni İskenderiye Kütüphanesi ve İskenderiye Türk Şehitliği ziyaret edilecek.

Tur, İskenderiye’den 65 kilometre uzaklıktaki Rashid’de bulunan Osmanlı Evleri, Amasyalı Evi, Ramazan Evi. Azzouz Hamamı’nı gezdikten sonra Kahire ile devam edecek. Kahire Manial Sarayı’na yapılacak ziyareti takiben Giza Piramitleri ve Sfenks, Kahire Mısır Ulusal Müzesi. Gayer Anderson Müzesi ve Ibn Tulun Camii’ni gezecek olan misafirler, diğer günlerde de Kahire’yi keşfetmeye devam edecek. Mehmet Ali Paşa Camii, Süleyman Paşa Camii, Sultan Hassan ve. Rıfai Camii’leri, Han El Halili Çarşısı, Abd-el Kethüda Sebil Küttabı, Wikala Al Ghouri Kervansarayı turun devamında görülecek yerler arasında.

Turun ilerleyen günlerinde ziyaret edilecek tapınaklar arasında Abu Simbel, Kom Ombo, Edfu, Karnak yer alırken tur. Krallar Vadisi gezisi ile sona erecek. Seyahat boyunca tur rehberliğini. 20 yılı aşkın turizm rehberliği tecrübesiyle Serhan Güngör üstlenecek. SeturSelect’in. 4-7 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştireceği Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Lübnan Turu’nun kontenjanları, yoğun talep nedeniyle haftalar öncesinde tükenmişti.

15-24 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Mısır Tarihine Yolculuk Turu ile ilgili bilgi için: www.seturselect.com

İLBER OLTAYLI KİMDİR?

İlber Ortaylı (d. 21 Mayıs 1947, Bregenz), Türk tarih profesörü.

1947 yılında Bregenz’de Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2 yașındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Avusturya Lisesi’nde tamamladı. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu.

1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nin tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü’nde öğrenim gördü.

2005 yılında Topkaρı Sarayı Müzesi başkanı oldu. 7 yıl bu görevde kalan İlber Ortaylı 2012 yılında yaş haddinden emekli oldu ve görevi. Ayasofya Müzesi başkanı Haluk Dursun’a devretti.

Oɾtaylı; Tüɾkçe; ileɾi seviyede Almanca, Fɾansızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; oɾta seviyede Kıɾım Tataɾca. Slovakça, Romence, Sıɾpça, Hıɾvatça, Boşnakça, Aɾaρça, Faɾsça, Latince, İbɾanice. Antik Yunanca, ve Yunanca bilmektediɾ.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.