AÇELYA DEVRİM YILHAN, VİRGİNİA WOOLF’U CANLANDIRACAK 

“Edebiyat ve Feminizm tarihinin en önemli eşcinsel kadın yazarlarından biri olan Virginia Woolf’u tiyatro sahnesinde canlandıracağım için çok heyecanlıyım”

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde sahnelenecek “Dali’nin Kadınları” oyununda, Açelya Devrim Yılhan, edebiyat dünyasının önemli kadın yazarlarından biri olan Virginia Woolf’u canlandıracak.

Açelya Devrim Yılhan, “Virginia Woolf edebiyat ve feminizm tarihinin önemli isimlerinden biri. Viktorya döneminde bir kadın yazar olarak kendine yer edinme çabası, eşcinselliği, Leonard Woolf ile yapmış olduğu evliliği, yaşadığı psikolojik rahatsızlıkların da etkisiyle hayata adapte olmakta zorlanışı ve sonunda yaşamına kendi eliyle son verişi, Woolf’u son derece sıra dışı bir karakter yapmakta” dedi.

Erdi Işık tarafından kaleme alınan, Ali Düşenkalkar’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Hatice Aslan, Devrim Nas, Hande Soral, Gülin İyigün ve Açelya Devrim Yılhan’ın paylaştığı “Dali’nin Kadınları”, 13 Ekim Cumartesi, Zorlu PSM de tiyatro severlerle buluşacak.

Çarpıcı ve değişik bir üslup ile sahneye aktarılacak olan ve absürt komedi olarak nitelendirilen, aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarının da olduğu oyunda izleyiciler, olağandışı bir yüzleşmeye tanık olacak…

GÖSTERİ TARİHİ

13 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 20.30
14 Ekim 2018 Pazar Saat: 20.30
22 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 20.30
23 Ekim 2018 Salı Saat: 20.30
28 Ekim 2018 Pazar Saat: 20.30
03 Kasım 2018 Cumartesi Saat: 20.30
10 Kasım 2018 Cuma Saat: 20.30
BİLET FİYATLARI
– Tam 78.00 TL Öğrenci 58.00 TL

KÜNYE:

YAZAN: ERDİ IŞIK

YÖNETMEN: ALİ DÜŞENKALKAR

MÜZİK: GÜRKAN ÇAKICI

FOTOĞRAFLAR : LEVENT ÖZDEMİR

IŞIK: ALİ DÜŞENKALKAR

DEKOR & KOSTÜM : DİLEK KAPLAN

AÇELYA  DEVRİM YILHAN KİMDİR?

2 Eylül 1985 Ankara doğumlu olan genç oyuncu, emekli bir albay baba ve ev hanımı bir annenin tek evladıdır. Oyunculuk eğitimini üniversitede alan Yılhan, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Sporla yakından ilgili olan oyuncu, özel olarak tenis oynamaktadır.

İlk oyunculuk deneyimini Unutma Beni adlı dizide alan yetenekli oyuncu; filmde  bir sonraki projesi 3 sezon gibi uzun bir zaman yer aldığı Deniz Yıldızı olmuştur.

2011 yılında yönetmenliğini Özer Kızıltan’ın üstlendiği Beni Unutma adlı filmde, Mert Fırat, Tuba Ünsal, Kenan Ece gibi başarılı oyuncularla birlikte rol almıştır.

Başarılı oyuncu Açelya Devrim Yılhan’ın geniş kitlelerce tanınması 2013 yılında, bir zamanların fenomen dizisi Leyla ile Mecnun dizisindeki “Eylül” rolüyle olmuştur.

Sonraki yıllarda bir çok projede yer alan genç oyuncunun son projesi; başrollerinde Kaan Taşaner, Selin Şekerci gibi oyuncuların olduğu 2016 yapımı Rengarenk adlı dizi olmuştur.

2017 yılına gelindiğinde FOX TV’nin sevilen yapımı Şevkat Yerimdar’ın kadrosuna “Seval” karakteriyle dahil olmuştur.

2018 yılında da Dali’nın Kadınlarında Virginia Woolf canlandırıyor.

LÜTFEN NOT EDİN
– 12 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur.
– Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.
– Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.
– Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.
– Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
– Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
– Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.
– Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
İLETİŞİM
http://www.biletix.com/etkinlik-grup/165328108/ISTANBUL/tr
https://www.dirensanat.com/2018/09/20/oyuncu-hatice-aslan-roportaji/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.