Alman yazar Rebekka Kricheldorf’un 2017 ‘de yayımladığı “Homo Empathic”  kitabının Almanya’dan sonra  Mamart Sahnesinde oynanacak . Kitap bizi, tüm insanların her zaman birbirlerine karşı kibar oldukları ve  bir çok empati ile buluştuğu diğerine saygı duyan bir topluma davet ediyor. Sosyal eşitsizlik ,cinsiyet ve yaş gözetilmediği bir ortam düşünün.Boşanma, diğer canlılarla yemek için bir temel olarak hizmet etmenin bir yolu olarak kabul edilir ve kendinden şüphe derhal konuşulur. Her şey iyi. Peki bu bireysel iradesinin muhafaza edildiği  bir yapı olduğu ve zorlamanın olduğu düşünüldüğü ortaya çıksa ne olur? Ne gibi üzüntü , öfke ve olumsuz duygulara sebep olur? Ve bu sisteme katılmayanlar….

Oyunun yönetmen koltuğunda Oğuz Utku Güneş oturmaktadır. Oğuz Utku Sidikli Kasabası müzikalini , Adilleri eserlerini sahneledi. Örümcek Kadının Öpücüğü adlı eserini uyarlayıp yönetti.  Tebdili Mekan Tiyatro’da David Mamet’in Oleanna adlı oyununu ve Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda Jean Genet’nin “Hizmetçiler” adlı eserlerini yönetti. 2018′ de Alacakaranlık Kuşağında oyuncu ve yazar Teftişör oyununu da yazıp yönetiyor.Kesinleşen oyuncuları Şenay Gürler,Tuğrul Tülek ve Hale Akınlı rol alıyor.

Şenay Gürler

Ünlülerin seslendirmesiyle işe başlayan Şenay Gürler Avrupa Yakasındaki Fatoş olarak tanınmaktadır. Kaçak Gelinler ,Şansa Bak, Kaygsızlar gibi birçok dizide rol aldı. Mahsun Kırmızıgül’un yönetip oynadığı Mucize filminde Cemile karakterini canlandırdı. Ay İşiği Tarifesi , Çelik Manolyalar adlı oyunlarda da oynadı.

Tuğrul Tülek

Kamera karşısına ilk kez Karamel isimli dizi ile geçen Tuğrul Tülek, ardından Hatırla Gönül, Başka Dilde Aşk, Keşanlı Ali Destanı gibi dizi ve filmlerinde rol aldı.2018 ‘de de Avlu dizisinde Sinan karakterini canlandırıyor.

Hale Akınlı

Tiyatro, sinema , dizi oyucusu ve seslendirme sanatçısı Hale Akınlı Yol, Kara düğüm, Bıçkın gibi  unutulmaz filmlerde oynadı.

Iletişim

facebook : https://www.facebook.com/mamarttiyatro/

twitter : https://twitter.com/mamarttiyatro

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.