YENİ OYUN: “TEFTİŞÖR” 10 EKİM ÇARŞAMBA BABA SAHNE’DE

Tiyatroadam’ın Gogol’ün ‘Müfettiş’ adlı eserinden uyarlanan oyunu ‘Teftişör’ 10 Ekim’de Kadıyöy Baba Sahne’de seyirci karşısına çıkıyor. Nikolay Gogol’ün ‘Müfettiş’inin ilk yayınlandığı 1836 yılından beri geçen 182 senede ne kadar az şeyin değiştiğini gözler önüne seren oyun, hem çok komik, hem de insanoğlunun yozluğunu ve hainliğini göstermesi bakımından son derece ürpertici… ‘Müfettiş’i yolundan çıkararak, yedi oyuncu için distopik bir yer küreye Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş ve Ayşe Ayter uyarladı.

Kahkahalarla dolu bu distopik komedyada zaman çizelgesinde askıda kalmış bir zamanda, ulusların, dillerin ve kavramların birbirine karıştığı, bulaşık bir yer küreyiz. Tüm kürenin uyum sağladığı ‘Bulaşık Uluslar Meclisi’ teftişi altında uyumsuz bir ülke. Bu geri kalmış distopya ülkesinin “Bâşı” ve “Mâkamları”, kimliği gizli bir “Teftişör”ün kente geldiği istihbaratıyla sarsılırlar ve bir otelde konakladığını öğrendikleri bu adamı her şeyin yolunda gittiğine inandırmak için harekete geçerler. Peki, acaba kendine “Yürüyen Çiçek” diyen bu adam, gerçekten üst düzey bir “Teftişör” müdür, yoksa sıradan bir ademoğlu mu? Kim bilir? Gogol bilir.

“Ne gülüyorsunuz? Siz kendinize gülüyorsunuz!”

Bu ürpertici komedyanın yönetmeni ise oyunsu, kendine has, sıra dışı rejisiyle Oğuz Utku Güneş…

Oyunun yönetmen yardımcılığını ve ışık tasarımını Ayşe Ayter, dramaturgisini Irmak Bahçeci, dekor ve kostüm tasarımını Makbule Mercan, hareket düzenini Gizem Erdem, ses tasarımını Özgehan Özturan yapıyor.

Ve oyuncu kadrosunda ise Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir ve Gökhan Azlağ yer alıyor.

KADRO

Uyarlayanlar: Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş, Ayşe Ayter

Yönetmen: Oğuz Utku Güneş

Yönetmen Yardımcısı: Ayşe Ayter

Dramaturg: Irmak Bahçeci

Koreograf: Gizem Erdem

Kostüm ve Dekor Tasarımı: Makbule Mercan

Işık Tasarımı: Ayşe Ayter

Ses Tasarımı: Özgehan Özturan

Işık Kumanda: Uğur Aksu

Ses Kumanda: Berkcan Kılıç

Oyun Asistleri: Uğur Aksu, Burak Demirel, Berkcan Kılıç, Yasemin İşcan

Oyuncular: Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Gökhan Azlağ

EKİM AYINDA  OYUN PROGRAMI

11 Ekim Perşembe ve 24 Ekim Çarşamba 20.30’da Baba Sahne’de
18 Ekim Perşembe 20.30’da Yunus Emre K.M. M.Kenter Sahnesi’nde
23 Ekim Salı 20.00’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde
25 Ekim Perşembe 19.30’da Gebze osman Hamdi Bey K.Merkezi’nde
31 Ekim Çarşamba 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde

İLETİSİM

©2018 Tiyatroadam | Caferağa Mah. Mühürdar Cad. Mataracı Han No:14 D:3 Kadıköy www.tiyatroadam.com Mail:info@tiyatroadam.com Tel: 0507 116 18 18

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.