SUALTININ BÜYÜLÜ IŞIKLARI ÇOCUKLARIMIZA UMUT IŞIĞI OLSUN!

Sualtı Fotoğrafçısı Taci Yücedere’nin ’TEGV’le Sualtından Geleceğe’ temasıyla gerçekleştireceği sergi 29 – 30 Eylül’de Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile Taci Yücedere tarafından düzenlenen sualtı fotoğraf sergisi Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ziyaretçilerine kapılarını açacak. Lila Group’un destekleriyle düzenlenecek olan sergide Türkiye. Endonezya, Maldivler, Kızıldeniz, Malezya, Sudan ve Hollanda Antilleri’nde çekilmiş sualtı fotoğrafları yer alacak.

Taci Yücedere’nin sualtı fotoğrafçılığı ile geçen 27 yılı için seçtiği dünya denizlerinin büyüleyici güzelliklerini yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiden elde edilecek gelir.ilköğretim çağındaki çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği alması için kullanılacak. ‘’TEGV’le Sualtından Geleceğe’’ temasıyla gerçekleşecek sergi çocuklarımızın geleceğine ışık olacak.

Taci Yücedere:

Deniz ile içiçe geçen çocukluk yılları sırasında nefesli dalış ile başlayan sualtı merakı, 1989 yılında tanıştığı Aletli Dalış ile giderek arttı. 1992 yılında Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübünden aldığı. CMAS 1 yıldız dalıcı brövesinden sonra 2 ve 3 yıldız dalıcı eğitimlerini aldı. Kızıltoprak Spor Kulübünde yaptığı Eğitmen Asistanlığından sonra arkadaşlarıyla beraber kurduğu Atlantis Deniz Sporları Kulübünde CMAS 2 Yıldız Eğitmenlik brövesine ulaştı. Sualtı Fotografçılığı merakı Dalış Eğitimi verdiği yıllarda öğrencilerinin Sualtı Fotograflarını çekmek ile başladı. İFSAK’ta İzzet Keribar’dan aldığı kara fotografçılığı eğitimi, sualtı fotografçılığına daha da ilgi duymasını sağladı. Bir dönem Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nda Sualtı Görüntüleme Kurul üyeliği ve daha sonra da Başkanı olarak görev yaptı.

Ödülleri: Int. Great Lakes Ford Sea Horses Sualtı Film Festivalinde Dia Geniş Açı Dalında Birincilik ödülü. Belgrad Sualtı Film Festivalinde Baskı Geniş Açı dalındaki birincilik ödülü. British Columbia Sualtı Film Festivalinde Dia Geniş Açı dalında Üçüncülük Ödülü. Los Angesles Underwater Photographic Society Festivalinndeki. Geniş Açı Özel Ödülü ve Türkiye’de katıldığı yarışmalarda birincilik ödülü elde etmiştir.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.