Pera Güzel Sanat Lisesi Ergun Bakla ve Bubi’yi Öğrencilerle Buluşturdu

0

Türk sanatının önde gelen ustalarından Erdinç Bakla ve Bubi, Contemporary İstanbul’da geleceğin sanatçı adayları ile bir araya geldi. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün de katıldığı buluşmada usta ressam Erdinç Bakla, sanat yolculuğunun başındaki gençlere, “Özellikle usta sanatçıları takip ederek kendinize yön verebilir ve kendi yolunuzu bulabilirsiniz. İçinizdeki merak sizleri sanata götürecektir” tavsiyesinde bulundu.

Şişli Belediyesi, Contemporary İstanbul’da usta sanatçılar Erdinç Bakla ve Bubi ile Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören öğrencileri bir araya getirdi. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün de katıldığı buluşma, Şişli Belediyesi Sanat Galerisi standında gerçekleştirildi. Gençler etkinlikte hem Bakla ve Bubi’ye merak ettiklerini sorma hem de usta isimlerle sanat üzerine sohbet etme fırsatı buldu.

Şişli Belediyesi’nin sanatın birleştirici gücüne inandığını belirten Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü“Kültür-sanat faaliyetlerini herkes için erişilebilir kılmak ve sanatın gelişimine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu yaklaşımımız doğrultusunda, ilçe sınırlarımız içinde gerçekleşen, Türkiye’nin en büyük sanat organizasyonlarından biri olan Contemporary İstanbul’un büyülü atmosferini gençlerimizin de hissetmesini istedik. Eserleri ile Türk sanat tarihine şimdiden adını yazdıran usta sanatçılarımız Erdinç Bakla ve Bubi, öğrencilerle bir araya gelerek, bu geziyi sanatçı adaylarına ışık tutacak bir deneyim yolculuğuna dönüştürdüler. Değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanatın ve sanatçıların hep var olduğu bir dünya diliyorum” dedi.

Sanat yolculuğunun başındaki gençlerle tavsiyelerini paylaşan usta ressam Erdinç Bakla“Genç kuşakların sanatla uğraşmaları çok değerli. Her ne kadar ekonomik anlamda sıkışık düzenlerde arka planlara itilmiş olsa da sanat hiçbir zaman kendini kaybetmeyecek ve daima ufuklar açacak bir meslektir. Bugün bir araya geldiğimiz gençlerin de bu mesleği seçmiş olmalarından dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Bubi ise gerçekleştiren bu buluşmanın çok değerli olduğunu vurgulayarak “Sanatın yeni nesle ulaştırılması çok önemli bir görev. Bu yüzden Şişli Belediyesi’ni kutlamak gerek. Yeni nesil nasıl yönlendirirseniz öyle gelişir. Büyüklerin bir kısmı ise zaten bilgiye kapanmış. Görmemeye anlamamaya çalışan bir kültür içinde şekilleniyoruz ancak çocuklara ve gençlere erken yaştan itibaren istediğiniz formu verebilirsiniz. Bu anlamda bu buluşmayı çok değerli buluyorum dedi.

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi hakkında

Kültür-sanatın merkezi Şişli’ye bir galeri daha kazandırmayı hedefleyen Şişli Belediyesi, Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) işbirliği ile Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’ni hayata geçirdi. Belediye, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine önemli katkılar sağlayan Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) ile birlikte sanatseverleri ve genç sanatçıları usta isimlerle bir araya getiriyor. “Yerel Kodlar Global Formlar” sergisinde Türk resim sanatının usta isimleri ile genç kuşak temsilcilerini bir araya geldi. Sergide Adnan Çoker, Bahri Genç, Bedri Baykam, Bubi, Devrim Erbil, Erdinç Bakla, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Figen Batı, Hüsamettin Koçan, Maryam Salahi, Mehmet Güreli, Mustafa Özkan, Nejdet Vergili ve Serra Mübeccel Gültürk gibi isimler yer aldı. “Yüz. Öteki’nin Daveti” resim sergisi, Türkiye’nin önemli sanatçılarından Bahri Genç’in son dönem eserlerinin yer aldığı seçkiyi meraklılarıyla buluşturdu. “Modern Yaşamın Kıyılarında” sergisi ise, çağdaşlaşma ve yenilik uğruna kişiliğinden vazgeçmeden hayata geçirdiği eserlerle takdir toplayan Nejdet Vergili’nin eserlerinden oluşuyordu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.