PİNA BAUSCH BEYAZPERDE: ‘DANS RÜYALARI’

0

PİNA BAUSCH BEYAZPERDE: ‘DANS RÜYALARI’

 


Tiyatro Festivali’nde İstanbul sahnelerinde de izlediğimiz Pina Bausch’u özleyenler ve bir dans ziyafetine konuk olmak isteyenler Pazartesi akşamı Pera Sineması’nda ‘Rüyaları’ filmini izleyebilirler. Goethe-Institut Istanbul ve Beyoğlu Pera Sineması işbirliğiyle Beyoğlu Pera Sineması’nda gerçekleştirilen Pazartesi Sineması’nda 24 Eylül saat 19:00’da Anne Linsel ve Rainer Hoffmann’ın yönettiği ‘Dan Rüyaları’ gösterilecek. Yönetmenleri filmi “‘Kontakthof’, Pina Bausch’un imzasının her an hissedildiği bir dans gösterisi.

Konu insanların birbirine yaklaşma biçimleri, karşı cinsle karşılaşma, sevgi ve şefkat, korkular, özlemler ve tereddütler – özellikle de genç insanlar için önemli konular, çok yoğun duygular” olarak tarif ediyor. ,

Wuppertal okullarından yaklaşık 40 öğrenci duygusal bir maceranın içine atılarak Bausch’un ‘Kontakhof’ dans gösterisini sahnelemek isterler. Provalar bir yıla yakın bir süre devam eder. Çalışmaları Pina Bausch’un dansçılarından Jo-Ann Endicott ve Bénédicte Billiet yönettiği çalışmaları Pina Bausch’un kendisi de yoğun bir şekilde izleyerek katkıda bulunur.
Filmde 30 Haziran 2009 tarihinde aramızdan ayrılan ünlü dansçının son kamera kayıtları ve onunla yapılan son röportaj da yer alıyor.
Orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek film, ücretsiz izlenebilecek.

Beyoğlu Pera Sineması
İstiklal Cad. Halep Pasajı No:140
Beyoğlu – İstanbul

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.