Şişli Belediyesi Sanat Galerisi bu yıl GÖRSAV (Görsel Sanatlar Vakfı) ile birlikte Contemprorary İstanbul’da Hüsamettin Koçan, Devrim Erbil ve Erdinç Bakla’nın eserlerinden oluşan özel bir seçkiyi sanatseverlerin beğenisine sundu. Seçkinin ön izleme etkinliğinde dostları Devrim Erbil’in 81’inci yaşını da kutladı.

Şişli’nin İstanbul’un en önemli kültür merkezlerinden biri olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü,Şişli Belediyesi olarak sanatın birleştirici gücüne inanıyor; kültür sanat faaliyetlerini herkes için erişilebilir kılmak için çalışıyoruz. Tiyatrodan müziğe, sinemadan resim ve heykele, sanatın farklı dallarını desteklemek için projeler geliştiriyoruz. Belediyemizin kültür sanat projeleri arasında GÖRSAV ile birlikte hayata geçirdiğimiz Şişli Belediyesi Sanat Galerisi de bulunuyor. Burada gerçekleştirdiğimiz başarılı sergilerin ardından Contemporary İstanbul’da sanatseverlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruzdedi.

‘Körler İçin Resimler’ ilk kez İstanbul’da

Stantta, Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın ‘Körler İçin Resimler’ isimli serisinden 2 eser ilk kez İstanbul’da sergileniyor. Eserlerinde görme ve dokunma duyularının ilişkisine odaklanan sanatçı, eserlerine getirdiği yeni bakış açısıyla resimlerin dokunarak da algılanabilmesini mümkün kılıyor. Çamur ve çeşitli malzemeler kullanarak müdahale ettiği tuvalin her iki yüzünü de iki ayrı sanat eserine dönüştürüyor.

Bubi’nin yeni ‘Kafes’i ilk kez görücüye çıktı

Eserleri en çok satılan sanatçılar arasında yer alan Bubi, ‘Kafes’ serisinin yeni çalışmasını ilk kez Şişli Belediyesi ve GÖRSAV standında sanatseverlerle buluşturuyor. Fuarın en çok ilgi gören eserleri arasında yer alan çalışmada sanatçı ağırlıklı olarak altın varak kullanıyor. Boyanmış bez rulo ve kordonları, yatay ve dikey kafes biçimleri, örgüsel bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirdiği “Kafesler” serisi, geleneklerden Türk mimarisine, mahremiyetten baskıya uzanan geniş bir perspektif sunuyor.

Devrim Erbil’in kişisel koleksiyonundan üç eser

Ressam Devrim Erbil, ‘İstanbul’ serisine ait üç tablosuyla Şişli Belediyesi ve GÖRSAV standına konuk oluyor. Sanatçının kişisel koleksiyonundan alınan eserler, İstanbul’a uzaktan bir bakış imkanı sağlıyor. Erbil, geleneksel Türk ve Doğu sanatları ile Batı resim geleneğini ustaca harmanladığı çalışmalarında şehre dair özgün çizgiler sunuyor.

Erdinç Bakla’nın Anadolu Tanrı ve Tanrıçaları Contemporary’de

Seçkide seramik sanatçısı ve heykeltıraş Erdinç Bakla’nın da ‘Anadolu Tanrı ve Tanrıçaları’ serisinden sekiz heykel yer alıyor. Sanatçı, Anadolu uygarlıkları eserlerini günümüz sanat anlayışı ile yeniden canlandırıyor.

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi hakkında

Kültür-sanatın merkezi Şişli’ye bir galeri daha kazandırmayı hedefleyen Şişli Belediyesi, Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) işbirliği ile Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’ni hayata geçirdi. Belediye, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine önemli katkılar sağlayan Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) ile birlikte sanatseverleri ve genç sanatçıları usta isimlerle bir araya getiriyor. “Yerel Kodlar Global Formlar” sergisinde Türk resim sanatının usta isimleri ile genç kuşak temsilcilerini bir araya geldi. Sergide Adnan Çoker, Bahri Genç, Bedri Baykam, Bubi, Devrim Erbil, Erdinç Bakla, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Figen Batı, Hüsamettin Koçan, Maryam Salahi, Mehmet Güreli, Mustafa Özkan, Nejdet Vergili ve Serra Mübeccel Gültürk gibi isimler yer aldı. “Yüz. Öteki’nin Daveti” resim sergisi, Türkiye’nin önemli sanatçılarından Bahri Genç’in son dönem eserlerinin yer aldığı seçkiyi meraklılarıyla buluşturdu. “Modern Yaşamın Kıyılarında” sergisi ise, çağdaşlaşma ve yenilik uğruna kişiliğinden vazgeçmeden hayata geçirdiği eserlerle takdir toplayan Nejdet Vergili’nin eserlerinden oluşuyordu.

İletişim için:

Grup7 İletişim

Rojda Yıldırım

Tel: 0212 292 13 13

E-mail: ryildirim@grup7.com.tr

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.