Sanat Filmlerinin Yeni Adresi: Cinemo Art Hall

Bu Hafta Beyaz Perdede Kayıp Kral ve Kartal Avcısı Kız Var

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin en önemli tarihi yapılarından biri olan Grand Pera bünyesinde bulunan Cinemo Art Hall, en başarılı ve ödüllü festival yapımlarının, bağımsız filmlerin yeni adresi oluyor. Üstün ses ve görüntü kalitesi, konforlu salonlarıyla dikkat çeken Cinemo Art Hall, 18-20 Eylül günleri arasında sinemaseverleri Kayıp Kral ve Kartal Avcısı Kız ile buluşturuyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin en önemli tarihi yapılarından biri olan Grand Pera’da bulunan Cinemo Art Hall, sinema tutkunlarını her hafta değişen bir programla bağımsız filmler ve ödüllü festival yapımlarıyla buluşturuyor. Sinemaseverlere değerli yapımları üstün ses ve görüntü kalitesinin yanı sıra konforlu bir ortamda izleme fırsatını sunan Cinemo Art Hall, 18 Eylül haftasında 2016 Venedik Film Festivali Ufuklar Bölümü En İyi Film Adayı “Kayıp Kral” (King of The Belgians) ve belgesel türündeki “Kartal Avcısı Kız” (The Eagle Huntress) adlı filmleri sunuyor.

Kayıp Kral”, ülkesine dönmek için Türkiye’den Balkanlar’a uzanan olağandışı bir yolculuğa çıkan Belçika kralının dokunaklı, absürt ve sürprizlerle dolu yol hikayesini anlatıyor. Filmde Belçika Kralı 3. Nicolas bir şeyden habersiz İstanbul gezisinin tadını çıkarırken Belçika’nın Fransızca konuşulan Valon bölgesi bağımsızlığını ilan eder. Kral, krallığı korumak için evine dönmek zorundadır. Ancak şiddetli fırtına tüm uçak hatlarını ve iletişim araçlarını felce uğratır. Yanlarında İstanbul gezisini çekmek üzere gelen kaçık İngiliz belgeselci ve bir grup Bulgar folklor ekibinin yardımı ile Kral Bulgaristan sınırından geçmeyi başarır. Bu bitmeyen yolculuk Kral’ın gerçek dünya ve gerçek insanların hikâyeleriyle tanışma fırsatı yakaladığı, kendisini ve dünyayı yeniden keşfettiği destansı bir Balkan seyahatine dönüşür.

Kartal Avcısı Kız” ise ailesinde nesiller boyunca babadan oğula geçmiş kartal avcılığı geleneğinin ilk kadın temsilcisi olma mücadelesi veren 13 yaşındaki göçebe Kazak kızı Aisholpan’ın tüm imkânsızlıklara rağmen azim ve umut dolu hikâyesini beyaz perdeye yansıtıyor. Nefes kesici atmosferi ve çok özel gerçek görüntüleriyle dikkat çeken bu belgesel film Ayçolpan’ın kişisel yolculuğuna ışık tutarken evrensel bir sinema dili yakalamayı başarıyor.

Grand Pera Cinemo Beyoğlu Art Hall’deki filmlerle ilgili detaylı bilgi ve bilet satın almak için http://www.cinemo.com.tr/sinema/grand-pera-beyoglu-sinemalari adresini ziyaret edebilirsiniz.

Seans bilgileri

Kayıp Kral

18 Eylül Salı 11.00 15.40 20.20

19 Eylül Çarşamba 13.20 18.00

20 Eylül Perşembe 11.00 15.40 20.20

Kartal Avcısı Kız

18 Eylül Salı 13.20 18.00

19 Eylül Çarşamba 11.00 15.40 20.20

20 Eylül Perşembe 13.20 18.00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.