DOĞUMUNUN 100. YILINDA LEONARD BERNSTEIN’I UNUTMAYAN ORKESTRA, SANATSEVERLERDEN BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI AVRUPA TURNESİ İÇİN YOLA ÇIKTI

 

Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), şef Cem Mansur yönetiminde 4 Eylül Salı akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) sanatseverlerle buluştu. Faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdüren ve bu yıl 12. yılını kutlayan orkestranın heyecanına Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Canan Başaran Symes, Vera Bulgurlu, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Cihat Aşkın, Lale Mansur gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri ortak oldu. Türkiye’nin en başarılı konservatuarlarından seçilen 81 gençten oluşan TUGFO, müzikseverlerden tam not aldı.

TUGFO, İstanbul konserinin ilk yarısını aynı zamanda Cem Mansur’un da hocası olan dünyaca ünlü ABD’li orkestra şefi, besteci, yazar ve piyanist Leonard Bernstein’a ayırdı. Doğumunun 100. yılı tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Bernstein’ı iki önemli eseriyle anan orkestra, repertuarında ünlü müzisyenin ‘Divertimento’ ve ‘Serenade’ adlı eserlerine yer verdi. Konserde Prokofiev’in ‘5’inci Senfoni’ eserini de sanatseverlerle buluşturan orkestranın performansı büyük beğeni topladı.

TUGFO ve Alena Baeva aynı sahnedeydi

İstanbul konserinin solistliğini, genç yaşta elde ettiği başarılarla adını duyuran Rus kemancı Alena Baeva üstlendi. Baeva, Bernstein’ın ‘Serenade’ adlı eserinde genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın en iyi orkestraları ile birlikte çalışan sanatçı, gençlerle birlikte sergilediği performansla dinleyenlere hafızalardan silinmeyecek bir müzik şöleni yaşattı.

Avrupa’nın saygın konser salonları TUGFO’yu ağırlayacak

Genç müzisyenlere notalarını dünyayla buluşturma fırsatı sunan TUGFO, Avrupa turnesine alkışlarla uğurlandı. Her yıl Avrupa’nın seçili festival ve konser dizilerine konuk olan orkestra, bu yıl da Çekya, Slovakya, Avusturya, Macaristan ve Polonya’da toplam 8 konser verecek. Genç müzisyenler, Avrupa’nın en seçkin konser salonlarında konser verme heyecanını yaşayacak.

Avrupa’nın kültür kenti Varşova’da 20. yüzyılın efsanevi piyanisti Stephen Kovacevich ile aynı sahneyi paylaşacak. “20’nci yüzyılın büyük piyanistleri” serisinde birden fazla CD ile temsil edilen az sayıda sanatçıdan biri olan Kovacevich ile birlikte sergiledikleri performans gençler için önemli bir deneyim olacak. Orkestranın Viyana konseri de Avusturya Radyosu yayınıyla tüm müzikseverlere ulaşacak.

Sabancı Vakfı, Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımında da etkin bir rol oynayan bu projeye verdiği destekle, genç müzisyenlere seslerini dünyaya duyurma ve birbirinden önemli isimleriyle sahneye çıkma imkânı sunarken, onları gelecek nesillere örnek olacak bir değer olarak ülkelerine kazandırmayı amaçlıyor.

2018 Turne Programı

4 Eylül 2018 Zorlu Performans Sanatları Merkezi(PSM) Konseri, İstanbul
5 Eylül 2018 Grand Pera Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Konseri, İstanbul
7 Eylül 2018 Teplice Konseri, Çekya
9 Eylül 2018 Tachov, Çekya
10 Eylül 2018 Prag Konseri, Çekya
12 Eylül 2018 Slovak Radyosu Konser Salonu, Slovakya
13 Eylül 2018 Viyana Konseri, Avusturya
14 Eylül 2018 Pecs Konseri, Macaristan
16 Eylül 2018 Budapeşte Konseri, Macaristan
18 Eylül 2018 Varşova Konseri, Polonya

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.