Saf, Toronto Uluslararası Film Festivali’nde

0

ilk filmi El Yazısı ile tanınan Ali Vatansever’in ikinci sinema filmi Saf, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin dünya sinemasından keşif filmlerine yer verilen Discovery bölümünde prömiyerini gerçekleştirecek. Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin’in oynadığı ve  senaryosu da Ali Vatansever’e ait filmde Fikirtepe’de bir gecekonduda yaşayan genç evli bir çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin başlamasıyla beraber dönüşen hayatları anlatılıyor.

SAF

Yapımcı: Terminal Film, 2Pilots Film, 4 Proof Film

Senaryo: Ali Vatansever

Facebook: http://www.facebook.com/SafFilmi

Instagram: http://www.instagram.com/saf_film

Twitter: http://www.twitter.com/saf_film

Web Sitesi: http://www.saffilm.com

Yönetmen: Ali Vatansever

Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Erol Afşin, Onur Buldu, Ümmü Putgül, Kida Ramadan

 

Konu:

Filmde, Fikirtepe’de bir gecekonduda yaşayan genç evli bir çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin mahalleye düşmesiyle beraber dönüşen hayatları anlatılıyor.

 Saf; Kadro

Yönetmen-Senarist: Ali Vatansever

Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Erol Afşin,
Onur Buldu, Ümmü Putgül, Kida Ramadan
Görüntü Yönetmeni: Tudor Vladimir Panduru
Kurgu: Evren Luş
Ses: Volkan Özger, Erkan Ateş
Sanat Yönetmenleri: Emre Yurtseven, Meral Efe Yurtseven

Kostüm Tasarım: Yasemin Kuzey Çevik

Yapımcılar: Selin Vatansever Tezcan, Oya Özden
Ortak Yapımcılar: Harry Flöter, Jörg Siepmann, Anamaria Antoci

 

 

Kamil, İstanbul Fikirtepe’de eşi Remziye ile yaşayan naif bir adamdır. Yan mahallede dönüşüm projesi yürüten ve göçmen işçi çalıştıran bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışmaya başlar. Mahallesinde gördüğü tepkiler ve işyerinde artan baskılar Kamil’i gitgide dönüştürür. Eşi Remziye olayların sonuçlarıyla yüzleşir.

 

Yönetmen Biyografi Ali Vatansever

1981 İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü. Endüstriyel Tasarım eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve TV ve Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı.

Ali Vatansever kurucularından olduğu Terminal Film’de yönetmen ve fotoğrafçı olarak çalışmakta ve Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümlerinde sinema dersleri vermektedir. Birçok kısa film ve video çalışmalarının ardından yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi “El Yazısı” 2012 yılında vizyona girmiş, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katılmıştır. Ali Vatansever film ve fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, İstanbul ekseninde çalışan çeşitli sivil inisiyatiflerde aktif görev almaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.