ZORLU PSM’DE SERGİLEME İMKANI SUNUYOR

0

Bu yılki temasını “Açık Kaynak Hareketi” ve “Yeni Öğrenme” olarak belirleyen Digilogue- Future Tellers’18, tüm yaratıcı endüstri temsilcilerine ve sanatçılara açık çağrı yaparak, eserlerini Zorlu PSM’de sergileme olanağı sunuyor.

Digilogue, 1 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında performansları, performatif projeleri ve sanat eserlerini Zorlu PSM’nin farklı mekanlarında, ekranlarında ve Digilogue Space’te sergilenmek üzere davet ediyor. Yaratıcılar ve Öğreten/Paylaşanlar olmak üzere iki ayrı başlıkta toplanacak çağrı, 10 Eylül günü sona erecek ve seçilen katılımcılar 15 Eylül 2018tarihinde duyurulacak.

Next Academy Başkanı Levent Erden, yeni medya sanatçısı ve araştırmacı Refik Anadol, hikaye anlatıcısı ve Abak.us Başkanı Barış Özcan, Digilogue Artistik Direktörü Lalin Akalan, yeni medya sanatçısı Zach Lieberman, araştırmacı ve küratör Ebru Yetişkin’den oluşan jüri üyeleri; Açık Çağrı’ya yanıt veren katılımcıları değerlendirerek Açık Alan’da sergilenecek işleri seçecek.

Future Tellers’ın Zorlu PSM’deki 45 günlük programında yer alma fırsatı

Açık Çağrı kapsamında kabul edilen işler, Future Tellers’ın 45 günlük programında yer alarak Zorlu PSM çatısı altında sergilenecek. Seçkin jüri üyelerinin de desteğiyle katılımcılar, projelerini geliştirmek için sanatsal rehberlik alacak; ayrıca mevcut veya önceki işlerini Digilogue’un desteklediği platformlarda sunma fırsatını da yakalayacak.

Future Tellers’18, bilginin, yaratıcılığın, algoritmaların ve verenin, “açık” ve “kapalı” durumlarını araştırmayı amaçlıyor. Tema; “Yeni Öğrenme” (Kişi ve/veya Makine), “Veri Çağında Profil Oluşturma”, “Toplum ve Kültür Üzerinde Algoritmaların Etkisi”, “Dijital Alanlarda Kullanıcının Gizlilik ve Yasal Hakları ile Özgürlükleri” alanlarında araştırmaları gerektiriyor. Tema hakkında detaylı bilgiye http://www.digilogue.com/future-tellers-2018/futur… üzerinden ulaşılabiliyor.

“Açık Kaynak Hareketi” ve “Yeni Öğrenme” temasıyla 19-20 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek Digilogue Summit-Futuretellers’ın içeriği de yakın zamanda açıklanacak.

Detaylı bilgi ve Açık Çağrı’ya yanıt vermek için http://www.digilogue.com/future-tellers-2018/ ziyaret edilebiliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.