TÜRK KEMAN TAKIMI 4 ÖDÜLLE DÖNDÜ

0

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin ünlü Liszt Akademisi’nde 23- 28 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası 2. Ilona Feher Keman Yarışması’na katılan, ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi’nin genç sanatçıların da yer aldığı sekiz kişilik Türk Keman Takımı, büyük bir başarıya imza atarak dört ödül birden kazandı.

QNB Finansbank tarafından desteklenen ÇEV Sanat Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitimlerine devam eden genç keman sanatçıları Duru Önhon, İdil Olgar ve Naz İrem Türkmen küçükler kategorisinde sergiledikleri başarılı performansla mükemmellik ödülünü paylaştılar. Ayrıca ikinci yaş grubunda Elfida Su Turan üçüncülük ödülünü ülkemize kazandırdı.

Macar Keman Okulu’nun önemli isimlerinden ve 1901-1988 yılları arasında yaşamış olan Ilona Feher’in anısına yapılan yarışma, Feher’in öğrencisi olan Shlomo Mintz’in başkanlığında; Macaristan, Türkiye, ABD, Almanya’dan katılan jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Jüri üyeleri arasında; Éva Ácsné Szily, Cihat Aşkın, Victor Danchenko, László Dénes, Herbert Greenberg, Ute Hasenauer, Miklós Szenthelyi ve Mimi Zweig yer aldı.

Yarışmaya Macaristan ve Türkiye dışında; İngiltere, Ukrayna, Finlandiya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Polonya, Çekya, Makedonya, Karadağ, Güney Kore, Kanada ve Avustralya’dan da yarışmacılar katıldı.

Uluslararası 2. Ilona Feher Keman Yarışması kapsamında ilk kez bir araya gelen Türk Keman Takımı’nın kazandığı başarıyla ilgili açıklama yapan Türk Keman Ekolünün uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın, genç sanatçılarımızın takım halinde kazanmış oldukları bu ödüller, bugüne kadar Türk Keman Okulu’nun uluslararası alanda kazanmış olduğu en önemli başarı olduğunun altını çizerek; kendilerine olanak sunulduğu takdirde genç sanatçıların başka ülkelerde de yarışmaları önde götüreceklerine olan inancının tam olduğunu belirtti.

Shlomo Mintz, Mimi Zweig, Herbert Greenberg ve Victor Danchenko gibi uluslararası otoriteler, Feher Yarışması’ndaki performansın, müzik yarışmalarında bugüne kadar takım halinde Türkiye’nin en kuvvetli temsili olduğunu belirttiler.

28 Temmuz Cumartesi akşamı Liszt Akademisi Georg Solti Salonu’nda yapılan törende hazır bulunan Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Başkonsolosu Ümit Öktem, çocuklarımızın başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek onları teker teker tebrik etti.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.