Berlin’de Türkçe Eğitim Veren Konservatuar  

0

Berlin’de Türkçe eğitim verecek olan bir konservatuar açılıyor. ‘Actors  Company Berlin’ in kurucuları; ‘Çakallarla Dans’, ‘İki Süper Film Birden’ filmleriyle tanınan yönetmen Murat Şeker ile Almanya’da Tiyatro Pedagojisi alanında eğitim veren okulların başında gelen ‘Interkulturell Aktiv’in kurucusu Ufuk Güldü’nün hedefi uluslararası bir ortamda Türkçe eğitim vermek.

“Özgür Şehir, Özgür Eğitim” sloganı ile açılan okulda çok yönlü, gelişime açık ve birey odaklı, yenilikçi, çağdaş bir eğitim amaçlanıyor. ‘Actors   Company Berlin’ eğitimin ilk gününden itibaren öğrencilere uygulama odaklı bir eğitim olanağı sunuyor.  Berlin’in merkezinde bulunan ve ‘Oyunculuk’, ‘Tiyatro/Sinema Yazarlığı ve Dramaturji’, ‘Drama Eğitmenliği ve Tiyatro Pedagojisi’ bölümlerine sahip olacak okulda eğitim üç yıl sürüyor. Eğitim sonunda Almanya Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜV onaylı diploma veriliyor. Okul, öğrencilerin aynı zamanda dil öğrenmesini de sağlayacak.

‘Actors Company Berlin’in eğitici kadrosunda Türkiye’den ve Almanya’dan hem akademik hem de mesleki anlamda başarılı olan eğitmen ve sanatçılar yer alıyor. bu kadroda şimdilik Murat Şeker, Demet Akbağ, Engin Alkan, Yücel Erten, Ufuk Güldü, Doç. Dr. Zerrin Akdenizli, Şahika Tekand, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. Merih Tangün gibi usta isimler bulunuyor.

‘Actors Company Berlin’ için yetenek sınavları Eylül ayında yapılacak. Hem İstanbul’da, hem de Berlin’de gerçekleştirilecek yetenek sınavları ‘Oyunculuk’ ve ‘Tiyatro/Sinema Yazarlığı ve Dramaturji’ bölümleri için uygulanacak. ‘Drama Eğitmenliği ve Tiyatro Pedagojisi’ için yetenek sınavı uygulanmayacak ve dileyen öğrenci kaydolabilecek. Yetenek sınavları sonrası eğitim Ocak ayında başlayacak. Öğrencilere burs imkanları da sunulacak.

‘Actors Company Berlin’ için ayrıntılı bilgi:

www.actorscompanyberlin.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.