MERT FIRAT CANLI YAYINDA

0

Son zamanlarda adını Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki Serhan Karekteri olarak sık duyduğumuz, Tiyatro Dünyası’nın önemli sanatçılarından ve Dasdas Sahne’nin kurucusu Mert Fırat sosyal medya üzerinden bir canlı yayına hazırlanıyor.
Facebook üzerinden yapılacak olan canlı yayında ihtiyaç sahiplerine nasıl yardımda bulunulabilir onları açıklayacak. Farklı konulardaki ihtiyaçları ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak üzere İhtiyaç Haritası’nı anlatacak. Facebook üzerinde topluluk oluşturma ve gönüllük kültürü üzerine soruları cevaplandıracak. Canlı Yayın 10 Temmuz Salı Günü Saat 12;30’dan itibaren Facebook’un resmi facebook sayfalarından canlı izlenecek. 
   Sanatçılar gerek sanatları ve gerekse toplumun farklı konularına vermiş oldukları destekleri ile topluma ışık olmaya devam ederken gelin görün ki toplum içersinde sanatçılarımızın sorunlarına ve statülerine çok az yer veriliyor. Örneğin özel tiyatroların yeterli salonlarının ve ekonomik destekçilerinin olmaması, istedikleri oyunları sergileme konusunda özgür olamamaları, derstlerini anlatmalarına izin verilmemesi vb. çok güç koşullarda sanat yapan ve halkın her türlü sorununa koşan sanatçılarımızın unutulmaması hem devlet nezdinde hemde halk nezdinde desteklenmesi gerekiyor. Devletin sadece Tarım, enerji, eğitim, ekonomik politikalarının içersinde Sanat politikalarınında olması gerekiyor. Geçtiğimiz seçim döneminde hiçbir parti temsilcisi değinmedi ….. Türkiye’nin sanat politikası nasıl olacak, Kültür Sanat Sahneleri nasıl yaygınlaştırılacak, sanatı nasıl özgürlşetireceğiz, sanata ne kadar bir ödenek ayrılacak bunlara…. elbetteki köylünün mazotu, konuşulacak ama sanatında konuşulması gerekiyordu. çünkü sanat boşta kalınca ilgilenilecek bir alan değil toplumun her basamağında ihtiyaç duyulan yaşam aracı olmalı. sanat toplumu geliştiren, birleştiren, güzelleştiren bir araçtır.  

Oyuncu Mert Fırat ve IDEMA Kurucu Ortağı Dr.Ali Ercan Özgür, 10 Temmuz 2018 Salı günü kurucuları arasında yer aldıkları ve farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online platform İhtiyaç Haritası’nı anlatmak üzere Facebook’a konuk olacak. Facebook’un Londra ofisinden Facebook Live ile canlı yayınlanacak olan sohbette konuklar Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Nilay Erdem’in ve izleyicilerin İhtiyaç Haritası, sosyal sorumluluk, topluluk oluşturma ve gönüllülük kültürü ile ilgili sorularını yanıtlayacak.

Sohbet 10 Temmuz 2018 Salı günü Türkiye saati ile 12.30’dan itibaren İhityaç Haritası’nın ve Facebook’un resmi Facebook sayfalarından canlı izlenebilecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.