Amsterdam doğumlu Türk kökenli sanatçı Ilgın Abeln’in, A Corner in the World X bomontiada ALT’ın ev sahipliğinde, Türk ve Hollandalı oyuncularla sahnelediği performans, ‘Kendi Evin Gibi’  19 – 28 Haziran’da Feriköy Semt Pazarı’nda sergileniyor.

Ilgın Abeln ayrıca, 26 Haziran Salı günü saat 16.00’da bomontiada ALT‘da, kendisini ve çalışma yöntemini anlatacağı bir de sunum yapıyor.

Ilgın Abeln’in 2009 yılında Amsterdam’da kurduğu tiyatrosu De Stal van Dingo’nun (Dingonun Ahırı) projesi olan performans,  A Corner in the World X bomontiada ALT, Over het IJ Festival ve Tolhuistuin’ın partnerliğinde gerçekleşiyor.

İstanbul sunumunun ardından, 13 – 22 Temmuz’da Amsterdam’da Over het IJ Festival’inde on gösteri yapacak olan ‘Kendi Evin Gibi’, mekâna özel tasarlanmış görsel, şiirsel bir gösteri… Sürekli kültürlerarası bir alışveriş içinde olan ulusal kimliğimiz üzerine yazılmış bir balad…  ‘Kendin’ ve ‘öteki’ ile ilgili evrensel soruları gündeme getiren;  saçma, karmaşık, uzlaştırıcı ve savunmasız bırakan otobiyografik bir eser…

 

Performans, iki kültürün birbirlerine has özelliklerini tanıması, öğrenmesi ve birbirleri hakkında sahip oldukları bilinçsiz varsayımların/ön yargıların ortadan kaldırılması ve farklılıkların, benzerliklerin yanı sıra kendini güvende (kendi evinde gibi) hissetmenin ne anlama geldiği üzerine bir araştırma sürecine dayanıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.